NEKTAR DONEO SVETLU STRANU ŽIVOTA NA ‘NEKTAR OK FEST’

2382021-recan

23. VIII 2021 | Banjalučka pivara i Recan fondacija uz inicijativu ‘Svaka limenka se računa’ pružili su i ove godine podršku ‘Nektar OK festu’. Svi posetioci imali su priliku da kreiraju čuveni mural – Pixelata koji predstavlja zid dugačak šest i visok dva metra, a na kome je od 2000 iskorišćenih limenki napravljena veličanstvena slika kojoj je ove godine tema ‘Nektar, svetla strana života’.

“Banjalučka pivara podržava rok muziku i promoviše razvoj scene. Na ‘Nektar OK Festu’ je uz vrhunsku zabavu, uz nastupe najpoznatijih imena domaće i regionalne scene, kreiran i mural ‘Nektar, svetla strana života’. Ideja je bila da se limenke iskoriste za umetničko delo, umesto da se bacaju po magično lepom krajoliku Tjentišta”,  izjavio je Slobodan Srećković, direktor marketinga Banjalučke pivare.

“Ovogodišnja sedma po redu ‘Nektar OK Fest’ avantura održan je od 13. do 15. avgusta na Tjentištu. S obzirom na to da se festival održava u jednoj od najlepših prirodnih oaza u ovom delu Evrope – Nacionalnom parku Sutjeska, obaveza organizatora jeste i odgovoran odnos prema prirodi i samoj festivalskoj lokaciji. Iz tog razloga nam je drago što smo i ove godine nastavili saradnju sa Recan fondacijom i Banjalučkom pivarom i što smo kroz zajedničku saradnju animirali našu dragu OK publiku i pozvali ih na odgovornost, brigu i očuvanje prirode”, poručili su organizatori ‘Nektar OK Festa’.

“Srećni smo što je Recan fondacija i ove godine svim posetiocima OK festa pružila mogućnost da budu odgovorni i da čuvaju prirodu. Pripremili smo niz aktivacija kojima smoo animirali sve prisutne da recikliraju svoje prazne limenke za piće. Sa ponosom ističemo da je aluminijumska limenka za piće najbolja ambalaža, jer se u potpunosti može reciklirati neograničen broj puta. Zato je posebno važno da istaknemo značaj limenke jer, pored toga što vaše omiljeno piće savršeno čuva od svih spoljašnjih uticaja, njihovom reciklažom brinemo i o prirodi koja nas okružuje”, istakao je Nemanja Marjanović iz Recan fondacije.