URGENTNA INVESTICIJA: Atlantic gradi novu fabriku u Beogradu

12. V 2022 | Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o produžetku saradnje Arene i Atlantic Štarka i tom prilikom najavio novu investiciju Atlantic grupe u Beogradu – fabriku ‘Smokija’. Ugovor su potpisali Goran Grbović, direktor Arene i Neven Vranković, potpredsednik Atlantic grupe za korporativne aktivnosti, a događaju su prisustvovali Emil Tedeski, predsednik Uprave Atlantic grupe, Zoran Daljević, direktor predstavništva Atlantic grupe za Srbiju i Marko Njavro, generalni direktor Atlantic Štarka.

Vesić je tom prilikom zahvalio kompaniji jer nijednog časa nije prekidala saradnju sa Arenom, čak i kada je ovaj objekat bio u kovid sistemu. Zbog toga, danas nije bilo nikakve dileme da se potpiše produžetak saradnje, ocenio je Vesić.

Emil Tedeski je istakao da je potpis ugovora veoma važan i podsetio da je Štark izvorno srpski brend, a da je od 2010. u vlasništvu Atlantic grupe.

„Danas se Štarkovi proizvodi izvoze u 40 zemalja sveta, a ‘Smoki’ će dobiti i novu fabriku u ulici Peke Dapčevića. Štark je brend koji se jako dobro razvija i širi na nemačko, austrijsko i švajcarsko tržište i verujem da ćemo uz ovakvu podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju. Zaključno sa 2025. godinom, od 2020. godine ukupne kapitalne investicije naše kompanije iznosiće više od 80 miliona evra, a do danas smo investirali već pola te sume. Naše vezivanje za najznačajniji sportski i zabavni objekat, ‘Štark arenu’ nije slučajno jer se najznačajniji sportski događaji dešavaju upravo u toj areni. Za vreme kovida ona je imala drugu namenu, pre svega za očuvanje zdravlja ljudi, a i nama je to na prvom mestu jer smo najveći korporativni donator sa više od pet miliona evra. Donirali smo i u zemljama regije i na to smo ponosni jer smo i u doba kovida osigurali punu zaposlenost i isplatili najveću dividendu deoničarima. Mi podržavamo lokalnu zajednicu i jedan deo profita vraćamo zajednici, što je dobra poruka i drugima, da budu društveno odgovorni“, rekao je Tedeski.