MOL SRBIJA I AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA I OVE GODINE NASTAVLJAJU BESPLATNA SAVETOVANJA O PRAVILNOJ UPOTREBI DEČIJIH SEDIŠTA

14. VII 2023 | MOL Srbija i Agencija za bezbednost saobraćaja petu godinu za redom nastavljaju projekat ‘Igra je za decu, dečiji život nije igra’, obezbeđujući besplatnu proveru ispravnosti upotrebe dečijih auto-sedišta na MOL benzinskim stanicama širom Srbije.

Roditelji vozači u 15 gradova u Srbiji, biće u prilici da narednih meseci dobiju savete o pravilnom korišćenju dečijih auto-sedišta, kao i da provere da li je sedište u njihovom vozilu pravilno postavljeno.

“Bezbednost i edukacija kupaca o odgovornoj i sigurnoj vožnji su osnovni prioriteti kompanije MOL Srbija. Od izuzetne je važnosti da dečija auto-sedišta budu pravilno postavljena u vozilu, jer je to jedina garancija da će dete biti zaštićeno. Zahvaljujemo se partnerima iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije na višegodišnjoj podršci i saradnji kako bi naši kupci sa svojom decom uživali u bezbednoj vožnji”, izjavio je Milenko Janković, direktor MOL Srbija.

“Deca u saobraćaju najviše stradaju kao putnici u putničkim automobilima, a upravo tada se prevoze u prisustvu svojih roditelja, koji su i najodgovorniji za njihovu bezbednost. Iako se procenat upotrebe dečijih auto-sedišta značajno povećao tokom prethodnih deset godina i dostigao 71% za decu do 3 godine, to nije dovoljno, posebno iz razloga što oko 90% roditelja ne koristi sedišta na pravilan način. Saradnja Agencije za bezbednost saobraćaja i društveno-odgovorne kompanije MOL ima za cilj informisanje roditelja o pravilnom prevoženju dece i povećanje nivoa bezbednosti dece kao putnika u automobilima. Naše zajedničke aktivnosti su prilika da roditelji izbegnu fatalne greške, da se informišu, provere i na licu mesta dobiju savete kako bi vožnja ili putovanje protekli bezbedno”, izjavio je Branko Stamatović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Kako bi bezbedno krenuli put letnjih destinacija, roditelji vozači biće u mogućnosti da provere  znanje o pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta i dobiju sve potrebne savete u periodu od 16 do 19 časova na MOL Srbija servisnim stanicama u Beogradu, Aranđelovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Šapcu, Valjevu, Kruševcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Prijepolju i Užicu.

“Ove godine je mali jubilej, 5 godina od kako sprovodimo projekat ‘Igra je za decu, dečiji život nije igra’ u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja jer nam je bezbednost u saobraćaju svih učesnika izuzetno važna. Do sada je na našim stanicama više stotina kupaca zatražilo ovu uslugu. Smatramo da je edukacija najvažnija u preventivnom delovanju kako bi se izbegle potencijalne nezgode”, kaže Biljana Mališić Jut, direktorka maloprodaje u kompaniji MOL Srbija.

Vozači koji posete odabrane MOL Srbija servisne stanice, provere da li je dečije auto-sedište pravilno postavljeno u njihovom vozilu i tačno odgovore na kviz pitanja biće u prilici da osvoje dečije auto sedište kategorije 9 do 36kg koje je obezbedila Agencija za bezbednost saobraćaja, kao i MOL Srbija lojalti karticu sa 3000 poena. Potrebno je da se popunjen flajer sa tačnim odgovorima ubace u za to predviđenu kutiju na stanici iz koje će biti izvučeni pobednici.