MK GROUP JAČA ZA JOŠ JEDNU ČLANICU – VICTORIA GROUP

22. VI 2020. | Kompanija MK Group završila je proces kupovine 67% akcija Victoria Groupa, jedne od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji. Integracijom kompanija članica Victoria Groupa: Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Group je stekao status većinskog vlasnika, dok dosadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara Limited ostaju manjinski vlasnici.

Finansijski direktor MK Groupa Andrija Vuković istakao je da će bogato iskustvo, stabilnost poslovanja i strateška usmerenost MK Groupa ka implementiranju najnovijih trendova u poljoprivredi doprineti daljem jačanju i rastu Victoria Groupa. Nije krio zadovoljstvo što je kompanija čiji se proizvodi od soje i suncokreta izvoze u preko 60 zemalja sveta postala deo kompanije MK Group.

“Ponosan sam na menadžment MK Groupa i na energiju koju su uložili u komplikovan proces akvizicije. Svesni smo značaja sinergije kapaciteta i iskustva MK Groupa i Victoria Groupa i radujemo se budućim poslovnim poduhvatima. Srpski poljoprivrednici će i dalje u nama imati pouzdanog partnera, spremnog da uloži znanje i sredstva, da bi obezbedio plasman domaćih proizvoda na svetska tržišta”, naveo je Vuković.

Izvršni direktor Victoria Groupa Stefan Babović, naglasio je da integracija ove kompanije u sastav MK Groupa može da donese samo benefit i zaposlenima i agrosektoru u Srbiji, ali i šire.

“Nastavljamo dosadašnju saradnju sa našim partnerima i kooperantima. Izuzetno mi je drago što je proces akvizicije završen i što ćemo u narednom periodu moći da se koncentrišemo na dalje usavršavanje poslovnih performansi, uz veliku pomoć regionalnog lidera kakav je MK Group”, naveo je Babović.

Victoria Group sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njeni proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u preko 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80% odlazi na tržište Evropske unije. Kompanija MK Group, sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integrisanu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom delu jugoistočne Evrope. Obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji.