MK GROUP I AIK BANKA POMOGLI 2.500 DECE I MLADIH U NIŠU

14. VII 2022 | MK Group i AIK Banka, prepoznate po programima podrške deci i porodicama, već deset godina podržavaju organizaciju SOS Dečija sela Srbija, a zadnje tri godine pomažu i rad njihovog posebnog programa – Centra za podršku porodici u Nišu, kome su donirale ukupno 96.000 evra.

Povodom ovogodišnje donacije u iznosu 36.000 evra, u Gradskoj kući u Nišu, predstavnike MK Group, AIK Banke i organizacije SOS Dečija sela Srbija, pozdravila je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, koja je istakla važnost pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu i osnaživanju porodica u riziku od izmeštanja dece. Ovom prilikom, ujedno je između grada Niša i SOS Dečija sela Srbija potpisan i sporazum o saradnji, usmeren na realizaciju zajedničkih aktivnosti za pružanje podrške deci, mladima i porodicama u riziku, unapređenje socijalne inkluzije, smanjenje siromaštva, ekonomsko osnaživanje i porodičnu funkcionalnost, kroz implementaciju SOS programa jačanja porodice.

Vesna Mraković, nacionalni direktor SOS Dečija sela Srbija, zahvalila se donatorima na kontinuiranoj podršci: “Već deset godina MK Group i AIK Banka su uz decu i SOS Dečija sela, a posebno smo im zahvalni na donacijama niškom Centru za podršku porodici. Aktivnosti centra usmerene su na pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama, koje su se usled nepovoljnih životnih okolnosti našle u riziku od odvajanja dece. Saradnici Centra rade i sa porodicama koje se pripremaju za povratak deteta nakon perioda razdvojenosti, kao i sa hraniteljima koji deci obezbeđuju alternativno zbrinjavanje”.

Aleksandra Stojanović, direktor korporativnih poslova MK Groupa, izjavila je povodom donacije: “Tri godine zaredom podržavamo Centar za podršku porodici u Nišu. Od osnivanja centra, zahvaljujući njihovom radu pomoć je do sada je dobilo oko 1500 niške dece, više od 1000 mladih i odraslih, u preko 640 porodica. Drago nam je što smo učestvovali u tome i našom donacijom pomogli realizaciju ovog programa podrške”.

Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke, je istakla: “Svi zajedno treba da vodimo računa o najmlađim članovima našeg društva, i omogućimo im bezbrižnije odrastanje, kakvo svako dete zaslužuje. Podrška porodici, deci i mladima važan je segment naših društveno-odgovornih aktivnosti, i u narednom periodu nastavljamo sa aktivnostima u ovoj oblasti”.

Organizaciji SOS Dečija sela Srbija i njihovim projektima, MK Group i AIK Banka donirale su u proteklih deset godina više od 350.000 evra kroz razne vidove pomoći. Grupacija kontinuirano podržava sve lokalne zajednice u kojima posluje, a u poslednjih pet godina uložila je pet miliona evra u društveno-odgovorne aktivnosti.