Drive.Go: Inovacija u službi pametne kupovine

Drive.Go – brzo, jednostavno, sigurno

Od poljoprivrede do robotike – tako bi se ukratko mogao opisati širok spektar privrednih sektora koji su okrenuti inovacijama. Stoga i ne čudi da nova inovativna rešenja nisu zaobišla ni naftnu industriju. Štaviše, ovo je posebno vidljivo u potrošačkom segmentu, a jedna od poslednjih inovacija koja je osvojila tržište je Drive.Go mobilna aplikacija NIS-a koja omogućava potrošačima da prilikom kupovine goriva na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama plaćanje izvrše direktno iz svog automobila, bez odlaska na kasu.

 

Plaćanje goriva u svega nekoliko klikova

Korišćenje Drive.Go mobilne aplikacije je veoma jednostavno, a sve što je potrebno jeste da se aplikacija preuzme sa Google Play-a, Apple Store-a ili Huawei App Gallery-a. Prilikom registracije naloga, pri prvom korišćenju, neophodno je uneti podatke o bankovnoj kartici kojom će se obavljati plaćanje, što kupac čini samo jednom. Tom prilikom sa aplikacijom može da se poveže i kartica programa lojalnosti ‘Sa nama na putu’, što će omogućiti da se prilikom kupovine goriva putem aplikacije sakupljaju bonus poeni, na isti način kao i prilikom plaćanja na kasi.

1272022-nis2

Nakon dolaska na benzinsku stanicu, potrebno je da se aplikacija pokrene, a zatim i skenira QR kod koji se nalazi na točionom mestu i koji je neophodan za plaćanje goriva. Nakon točenja goriva, potrebno je da se klikne na opciju ‘plati’ u mobilnoj aplikaciji i lampica na točionom mestu će se ugasiti što znači da je proces točenja i kupovine završen. Ukoliko je potrošač zaboravio da skenira QR kod pre točenja, isto to može da učini i nakon dopune rezervoara, i to direktno iz automobila, bez odlaska na kasu.

 

Drive.Go – efikasna i sigurna ušteda vremena

Mobilna aplikacija Drive.Go poseduje funkcionalnost mape koja na osnovu trenutne lokacije navodi potrošača do najbliže benzinske stanice na kojoj može da natoči gorivo. Uz to, vozač u okviru aplikacije može da sazna i sve dodatne informacije o radnom vremenu, vrstama goriva i uslugama na benzinskim stanicama. Kupovina na ovaj način je 100% bezbedna jer su svi podaci korisnika u potpunosti zaštićeni, dok su transakcije plaćanja, kao i podaci o platnim karticama, obezbeđeni i sigurni tokom celog procesa obrade platne transakcije. Važno je istaći da je omogućena i nova funkcionalnost za sve potrošače koji moraju da pravdaju svoje putne troškove. Aplikacija nudi mogućnost slanja računa na imejl adresu, pa potrošači više ne moraju da ulaze u objekat kako bi preuzeli račun. Nova funkcionalnost važi i za fizička i za pravna lica.

 

Inovacija godine

1272022-nis3

Mobilna aplikacija Drive.Go prepoznata je od strane eksperata ali i samih potrošača kao inovacija koja osvaja tržište i pozitivno utiče na zadovoljstvo kupaca, o čemu svedoči i nagrada koja je dodeljena kompaniji NIS za Drive.Go aplikaciju. Reč je priznanju ‘Innovation Award’, u okviru manifestacije Hot Spot eCommerce Awards 2021 koju organizuje eCommerce asocijacija Srbije. Nagrada ‘Innovation Award’ namenjena je kompaniji koja je uspešno integrisala nove tehnologije u svoju e-commerce platformu i tako višestruko poboljšala korisničko iskustvo i zadovoljstvo klijenata. U konkretnom slučaju to potvrđuju brojke koje pokazuju da je od momenta lansiranja usluge, u aprilu 2020, do danas, putem Drive.Go mobilne aplikacije prodato više od 11 miliona litara goriva na benzinskim stanicama NIS-a.