MARBO PRODUCT POKLON LOPTAMA OBRADOVAO DECU IZ BAČKOG PETROVCA

25. XII 2018 | U tradicionalnu svečanu atmosferu Božićnog bazara u Bačkom Magliću dodatnu radost je unela kompanija Marbo Product poklonima kojima je obradovala štićenike udruženja sa posebnim potrebama ‘Mi’ iz Bačkog Petrovca i ‘Zagrljaj’ iz Kulpina. Darivanjem lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet, zaokružena je kampanja koja je obeležila 2018. godinu i kojom su svi osnovci iz regiona dobili priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

“Budući da deca uživaju i zabavljaju se u igri, druženju, takmičenju, izazovima, ovim darivanjem smo želeli da doprinesemo aktivnije provedenom vremenu, igri i zajedničkim aktivnostima. Dočekujemo Novu 2019. godinu sa željom da nam se deca pravilno razvijaju i bave sportom aktivno koristeći naše lopte. Veoma smo ponosni što smo uspešno realizovali inicijativu donacija lopti svim osnovcima u regionu”, rekla je Ljiljana Radosavljević, menadžer za komunikacije, javnu politiku i odnose sa medijima za teritoriju zapadnog Balkana kompanije Marbo Product.

Kampanjom brenda Chipsy ‘Pokaži fudbalsku strast’ više od 15.000 lopti stiglo je do svih osnovnih škola na teritoriji Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Donacije su realizovane uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstava omladine i sporta.

Cilj donacija koje su zaokružene uručenjem udruženjima sa opštine Bački Petrovac, je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta. Donacije su realizovane i kao deo aktivnosti koje će kompanija Marbo Product sprovesti kao podršku Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao deo kampanje ‘Teži ravnoteži’.