‚MALA DELA SU VELIKA STVAR‘

28112019-malaDela

28. XI 2019 | U susret predstojećim praznicima, Lidl Srbija pokreće veliku kampanju prikupljanja namirnica za korisnike humanitarnih programa Crvenog krsta Srbije, pod nazivom ‚Mala dela su velika stvar‘, u kojoj se potrošači pozivaju da kupe i doniraju proizvode. Ova akcija će trajati od 28. novembra do 15. decembrau svim Lidl prodavnicama, a u znak zahvalnosti doprinosu potrošača, kompanija će obezbediti dodatna novčana sredstva, namenjena opremanju više od 10 narodnih kuhinja širom Srbije.

U ovom periodu, potrošači će moći će da doniraju osnovne životne namirnice  isredstva za higijenu, tako što će kupiti označene proizvode u Lidlu prilikom kupovine, a potom ih odložiti na sto iza kase.

„Mali gest dobre volje svakog od nas, za one kojima je pomoć potrebna, predstavlja veliko delo. Pozivamo naše potrošače da kupovinom namirnica pomognu svojim sugrađanima, i da im na ovaj način zajedno ulepšamo praznike koji predstoje. Ovom akcijom mislimo na najranjivije društvene grupe i želimo da podsetimo koliko je važno pokazati solidarnost i pružiti pomoć ustanovama koje brinu o njima“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija, Martina Petrović.

Kompanija Lidl Srbija nedavno je donirala 7 tona hrane Crvenom krstu Srbije, a sada u okviru akcije prikupljanja namirnica nastavlja saradnju sa ovom humanitarnom organizacijom, kako bi unapredila uslove života u zajednicama u kojima je otvorila svoje prodavnice.

„Kroz svoju dugu istoriju od 143 godine, Crveni krst Srbije pruža pomoć najranjivijima među nama, i to zahvaljujući angažovanju velikog broja volontera, dobrotvora, zajednice i posebno društveno-odgovornih kompanija. Danas, Crveni krst Srbije pomaže u saradnji  sa kompanijom Lidl Srbija koja ima visoku svest o važnosti pružanja pomoći. Dobre namere potrošača u prodavnicama Lidla pomoći će našim najugroženijim sugrađanima. Zahvaljujemo sa na inicijativi da zajednički organizujemo ovu akciju solidarnosti“, istakao je predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.