LIDL SRBIJA NOSILAC EMPLOYER PARTNER SERTIFIKATA

12. VI 2024 | Kompanija Lidl Srbija je četvrtu godinu zaredom primila prestižni ‚Employer Partner‘ sertifikat za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Ovaj sertifikat predstavlja potvrdu kvaliteta u HR praksama, a dodeljen je od strane Selectio grupe, vodeće grupe za savetovanje u ljudskim resursima koja sertifikacijom izdvaja najuglednije poslodavce u regionu.

Uslovi koji se moraju zadovoljiti kako bi se primio ovaj prestižni sertifikat testiraju se kroz detaljnu evaluaciju HR sistema kompanije, uzimajući u obzir dve perspektive – perspektivu poslodavaca i perspektivu zaposlenih. Kako se analizira praksa celokupnog HR sistema, kompanija Lidl Srbija je morala da pokaže posvećenost, svrsishodnost i kvalitet HR procesa u svom poslovanju i organizaciji na svim nivoima.

“Ovaj sertifikat za Lidl ne predstavlja samo priznanje, već i podsticaj da nastavimo da radimo na unapređenju radnog okruženja koje podržava razvoj, poštovanje i zajednički uspeh naših zaposlenih. Izuzetno nam je važno da se naše kolege osećaju zadovoljno, prijatno i sigurno u poslovnim aktivnostima, ali i privatnom životu kao deo Lidl tima“, istakla je Ivana Marković, Direktorka Direkcije Ljudski resursi i članica uprave u kompaniji Lidl Srbija.

U Lidl Srbija za svakog zaspolenog važe ista pravila koja podrazumevaju podršku poslodavca od prvog radnog dana. Kroz individualne razvojne planove, interna obrazovanja i programe rotacije, pruža se prilika za lični i profesionalni rast svakog člana tima. Ali, nije samo rast pojedinaca važna – Lidl Srbija ceni i podstiče saradnju unutar timova i među odeljenjima, jer veruje da je snaga zajedništva ključna za uspeh.

Kompanija je poznata i po konkurentnim uslovima rada: atraktivnim zaradama, plaćenim svakim minutom rada, petodnevnoj radnoj nedelji i drugim. Takođe, nudi i široku paletu benefita od kojih su neki: privatno zdravstveno osiguranje pod jednakim uslovima za sve zaposlene, rad od kuće za radna mesta na kojima je to moguće, a jedan od novijih Lidl benefita je i Program podrške zaposlenima. Ovaj program predstavlja mogućnost za sve zaposlene da dobiju besplatne konsultacije iz domena psihološke, finansijske i pravne pomoći.

Svake godine se stotine kompanija prijavljuje za prestižan ‚Employer Partner‘ sertifikat, što značajno doprinosi unapređenju praksi na 10 tržišta i bržem usvajanju inovativnih metoda u oblasti ljudskih resursa. Kao nosilac ovog prestižnog priznanja, kompanija Lidl Srbija zajedno sa svojim partnerima gradi temelje za budućnost rada koji će doprineti unapređenju uslova u celom regionu.