LESAFFRE OTVORIO PRVI REGIONALNI PEKARSKI CENTAR U BEČU

10. IV 2019. | Kao globalni igrač u oblasti proizvoda od kvasca i proizvoda fermentacije, kompanija Lesaffre je otvorila novi tip pekarskog centra™ u Austriji, u potpunosti namenjen industrijskom pekarstvu. Strateški je smešten u srcu Evrope, i njegova misija je da podrži industrijske potrošače grupe u razvoju novih proizvoda i postupaka. Ovaj jedinstveni pekarski centar zvanično je pušten u rad 9. aprila, u prisustvu Antoinea Baulea, generalnog direktora kompanije Lesaffre.

Regionalni pekarski centar je poslednji dodatak međunarodnoj mreži sa više od 40 pekarskih centara širom sveta. Pekarski centar u Beču, u funkciji je od početka 2019, a prvi je koji je u potpunosti namenjen industrijskim potrošačima grupe. Ovo novo postrojenje pomoći će kompaniji Lesaffre da poboljša ponudu usluga svojim industrijskim potrošačima, pritom pružajući važne razvojne mogućnosti u Evropi. “U novom pekarskom centru – namenjenom za probna ispitivanja za industrijski sektor, nudimo našim potrošačima i partnerima mogućnost sprovođenja testiranja  u našim prostorijama uz simulaciju njihovih uslova i ograničenja i bez ometanja njihovog postupka proizvodnje. Na taj način želimo da zajedno sa njima razvijemo rešenja po meri”, rekao je Jérôme Lebriez, predsednik za oblasti istočne i centralne Evrope kompanije Lesaffre.

Pekarski centar sadrži najmoderniju pilot industrijsku pekaru, sagrađenu oko 4 zone: zone za pripremu testa, zone za oblikovanje, zona hladne obrade sa ćelijom za zamrzavanje sa ventilacijom i konačno zone pečenja. Osim toga, postoji ‘laboratorijska’ oblast namenjena proceni kvaliteta gotovih proizvoda (rok trajanja, čuvanje, tekstura, itd). Sve to se nalazi na prostoru površine veće od 600m².

Lesaffre, grupa koja posluje u više od 50 država, nastavlja sa svakodnevnim investiranjem u talente i inovativne tehnologije u cilju pronalaska novih rešenja kako bi zadovoljili potrebe svojih potrošača. “Inovacija predstavlja suštinski deo kompanije i biće jedan od ključnih faktora za odgovor na izazove sutrašnjice. Želimo da pomognemo našim klijentima kroz učešće u zajedničkom razvoju tehničkih i industrijskih rešenja koja bi zadovoljila njihove potrebe za inovacijom. Podizanje ovog pekarskog centra u srcu regije koja igra veoma važnu ulogu u razvoju trenda ishrane je od ključnog značaja za Lesaffre”, rekao je Baule.

Kreiranje ovog probnog pekarskog centra je potunosti u skladu sa strateškim prioritetima kompanije Lesaffre po pitanju inovacija i usluga za korisnike. Lesaffre je prisutan u Austriji od 1996. godine, a sedište Lesaffre Austria, koje se nalazi u susedstvu novog industrijskog pekarskog centra je namenjeno za distribuciju pekarskog kvasca i proizvodnju pekarskih sastojaka.