APATINSKA PIVARA I UDRUŽENJE ‘ČEP ZA HENDIKEP’ UJEDINJENI U POMOĆI OSOBAMA SA INVALIDITETOM

10. IV 2019 | Apatinska pivara nastavlja dobru tradiciju prikupljanja čepova koju organizuje tokom godine kako bi donirala udruženju ‘Čep za hendikep’ i pomogla u nabavci ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom širom Srbije. U proteklom periodu prikupljeno je 1.400.000 čepova širom Srbije.

“Navika da recikliramo postaje iz godine u godinu sve vidljivija u javnosti što pokazuju i rezultati na terenu. Apatinska pivara ukazuje na neophodnost i dobru praksu recikliranja svake godine na svim javnim dešavanjima na kojima smo prisutni gde pozivamo ljude da kroz razne aktivacije recikliraju. To je upravo način da pokažemo da je recikliranje dobra navika kojom smanjujemo otpad i štitimo životnu sredinu ali pomažemo i ljudima sa invaliditetom da dođu do neophodnih sredstava. Zaposleni svakodnevno razvrstavaju otpad pre odlaganja i aktivno učestvuju u kampanji ‘Čep za hendikep’, prikupljajući čepove na različitim muzičkim festivalima, kafićima i prodajnim mestima”, kažu u Apatinskoj pivari.

“Svaki vid pomoći i podrške znače mnogo. Apatinska pivara nam je do sada više puta izlazila u susret prikupljanjem velike količine čepova zahvaljujući kojima smo kupovali ortopedska pomagala. Novčani iznos od ove donacije biće deo sredstava namenjenih za kupovinu jedne gusenice za stepenice”, izjavio je Zoran Martinov, osnivač udruženja ‘Čep za hendikep’.

Apatinska pivara se 2015. godine priključila akciji Udruženja i od tada svake godine prikuplja čepove pozivajući ljude da učine dobro delo. Do sada je prikupljeno preko 5 tona čepova.

Društvenu odgovornost prema zajednici i životnoj sredini u kojoj posluju u kompaniji potvrđuju činjenicom da se ne baca ništa što može da ide na reciklažu kako bi do kraja 2025. godine postigli cilj da kompanija ne odvozi otpad na deponije, već na reciklažu.