KOMPANIJA VISA IMENOVALA NOVO RUKOVODSTVO ZA REGION CENTRALNE I JUGOISTOČNE EVROPE

 Cristina Doroš, foto: Visa arhiva

4. III 2024 | Kompanija Visa imenovala je Cristinu Doroš za Višu potpredsednicu i regionalnu menadžerku za Centralnu i Jugoistočnu Evropu. Cristina će biti odgovorna za upravljanje poslovanjem kompanije Visa u 17 zemalja jugoistočne Evrope, centralne Azije, Kavkaza, Ukrajine i Moldavije. Sa više od 20 godina iskustva u vodećim finansijskim kompanijama i institucijama, Cristina se pridružila kompaniji Visa 2016. godine, gde je na visokim menadžerskim pozicijama upravljala Visa proizvodima i uslugama u CISSEE regionu, kao i u Kavkazu i Centralnoj Aziji.

Ana Drašković, foto: Visa arhiva

“Sa zadovoljstvom želimo dobrodošlicu Cristini kao novom lideru CISSEE regiona. Sa više od dve decenije iskustva u finansijskoj industriji, uključujući devetogodišnji mandat u našoj kompaniji, Cristina se pokazala kao lider sa izuzetnim veštinama koje će pomoći ubrzanom razvoju platnih inovacija. U saradnji sa izuzetnim lokalnim timovima, Cristina će imati ključnu ulogu u omogućavanju rasta tržišta i unapređenju strateških partnerstava sa javnim i privatnim sektorom, posebno sada u trenutku značajnog napretka i novih prilika“, izjavio je Endru Tore, regionalni predsednik kompanije Visa za Centralnu i Istočnu Evropu, Bliski Istok i Afriku.

Kompanija Visa, takođe, imenovala je Anu Drašković kao novu potpredsednicu i generalnu direktorku za region jugoistočne Evrope (SEE). Ana dolazi na novu poziciju iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gde je pratila razvoj poslovanja banaka u više od 70 zemalja. Pre toga, bila je na rukovodećim pozicijama u KPMG-u, ali i startap ekosistemima, gde je radila na transformaciji platne industrije i podsticanju inovacija i preduzetništva.

“Ponosni smo što imamo lidera Aninog profila koji će upravljati  poslovanjem kompanije Visa u SEE regionu. Ona ima izuzetno bogato iskustvo u različitim sektorima i regionima i doprinela je transformaciji industrije, posebno podržavajući inovacije i preduzetništvo. Pod Aninim rukovodstvom, nastavljamo da proširujemo prihvatnu mrežu za jednostavna i sigurna digitalna plaćanja u jugoistočnoj Evropi, kao i da podstičemo digitalnu transformaciju lokalne ekonomije“, istakla je Cristina Doros, Viša potpredsednica i regionalna menadžerka za Centralnu i Jugoistočnu Evropu u kompaniji Visa.

“Izuzetna je privilegija preuzeti ovako važnu ulogu u kompaniji Visa i doprineti daljem unapređenju njene pozicije kao pouzdanog pokretača trgovine u SEE regionu. Radujem se saradnji sa Visa timom, partnerima i našim klijentima, u kojoj ćemo zajedno doprineti progresivnom usvajanju digitalnih plaćanja i razvijanju inovacija u oblastima života gde postoji potreba za jednostavnim, brzim i sigurnim platnim transakcijama“, rekla je Drašković.