KOMPANIJA EY SEDMU GODINU ZAREDOM DODELJUJE PRIZNANJE ‘EY PREDUZETNIK GODINE’

11.02.2019 - EY konferencija novo JPG

11. II 2019. | Na konferenciji za medije održanoj 7. februara revizorsko-konsultantska kompanija EY najavila je sedmi po redu izbor za priznanje ‘EY Preduzetnik godine™’. Iz kompanije navode da kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva. Gotovo 200 preduzetnika koji su se za ovo priznanje takmičili u prethodnih 7 godina zapošljava 18.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ti preduzetnici ostvarili su poslovni prihod od neverovatnih 156 milijardi dinara.

“EY Preduzetnik godine nam pruža veliku čast da upoznamo i ispratimo najuspešnije priče u našoj zemlji. Takođe, ova privilegija istovremeno je i naša obaveza da svake godine budemo što bolji. Ovogodišnji odabir kandidata svakako je prevazišao naša očekivanja, s obzirom na to da se za nagradu EY Preduzetnik godine takmiči 33 kandidata koji su samo u 2017. godini ostvarili poslovne prihode od 23 milijarde dinara i zaposlili preko 2.000 ljudi. Naročito sam ponosan na činjenicu da je ovogodišnji izbor zabeležio i najveći broj inovativnih kompanija, od kako program ‘EY Preduzetnik godineTM’ postoji u Srbiji. O uspešnosti srpskog preduzetništva svedoči i činjenica da se za sedam godina koliko naš program postoji izdvojilo gotovo 200 kanididata koji predstavljaju najsvetlije primere domaće privrede”, izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu-Hercegovinu.

“Podrška razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i promocija dobrih primera iz prakse, jedan je od zadataka za sve nas koji aktivno radimo na unapređenju konkurentskih prednosti domaće privrede. Iz tog razloga, izbor za EY Preduzetnika godine je projekat u kom će ProCredit banka učestvovati, a sve u želji da pružimo svoj maksimalan doprinos promociji najuspešnijih i najboljih domaćih preduzeća i to kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou. ProCredit banka će u 2019. godini nastaviti da podržava malu i srednju privredu u Srbiji, kao i da kroz veliki broj povoljnih programa omogući realizaciju poslovnih planova koji direktno doprinose otvaranju novih radnih mesta i jačanju domaće privrede”, izjavio je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

“Mala i srednja preduzeća i preduzetnici predstavljaju najosetljiviji sektor srpske privrede. S druge strane, predstavljaju i njen najfleksibilniji i najinovativniji deo. Program ‘EY Preduzetnik godine’ je sjajna prilika da se na pravi način istaknu oni koji su u proteklom periodu najviše doprineli razvoju domaće privrede i da se pokaže da je uloga preduzetnika kao nosioca budućeg ekonomskog i tehnološkog razvoja svake godine sve važnija. Privredna komora Srbije zalaže se za podsticaj preduzetnicima u vidu poreskih kredita. Takođe, Privredna komora Srbije je u protekloj godini osnovala centar za digitalizaciju MSP kao instrument podrške kompanijama u primeni najnovijih tehnoloških rešenja i prelasku u digitalno poslovanje”, istakao je Mihailo Vesović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

Generalni sponzor programa ‘EY Preduzetnik godine™’ je ProCredit banka, a podršku programu pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 21. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje ‘EY Svetski Preduzetnik godine™’ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2019. godine. Više informacija o programu ‘EY Preduzetnik godine™’ možete dobiti na linku.