KOMPANIJA DM U 2021. GODINI DONIRALA ZAJEDNICI REKORDNIH 29,1 MILIONA DINARA

20. XII 2021. | Kompanija dm drogerie markt Srbija godinu završava rekordnim donacijama, u ukupnom iznosu od 29,1 miliona dinara, od čega je 8,3 miliona dinara u novcu, dok je 20,8 miliona dinara u vidu kupovine neophodne opreme i robe. Naime, drogerijski lanac, koji važi za jednu od društveno najangažovanijih kompanija u zemlji, nastavio je da sprovodi humane aktivnosti kroz već prepoznatljive kampanje i projekte kao što su Giving Friday, Movember, humanitarni sat na otvaranjima i reotvaranjima dm drogerija i Zasadi drvo, dok je ujedno podržao brojne organizacije i grupe kroz najrazličitije vidove pomoći.

Humanitarne inicijative postale su zaštitni znak kompanije dm koja, nakon uspešnih finansijskih rezultata, na kraju svake godine sumira i realizovane društveno odgovorne aktivnosti.

„Ponosni smo što naše poslovne uspehe uvek prate projekti koji su važni za unapređenje sredine u kojoj živimo i poslujemo. Zato, kao neodvojiv deo našeg poslovnog uspeha stoji podrška našoj zajednici i dragim sugrađanima. U želji da uzvratimo zajednici na poverenju dugom skoro 18 godina, nastojimo da svoju poziciju na tržištu usmeravamo u cilju stvaranja pozitivnih promena u društvu, ali i oplemenjivanja pojedinaca i kompanija da budu tu jedni za druge. Naša kompanija postoji zahvaljujući ljudima i zato će u našem fokusu uvek biti čovek“, ističe Vesna Stojanović, direktorka dm Srbija i Severna Makedonija.

Kompanija je najveći deo doniranih sredstava u godini za nama izdvojila za podršku zdravstvu, čak 4,6 miliona dinara. Na tom planu, pored mnoštva bolnica u zemlji, u okviru tradicionalne kampanje Movember, dm će donirati medicinsku opremu odeljenju urologije Kliničkog centra Kragujevac u iznosu od 1,5 milion dinara, s ciljem da poboljša uslove lečenja u toj ustanovi i upozori na značaj prevencije pretežno muških bolesti, kao što su rak prostate i rak testisa.

U protekloj godini dm je nastavio svoju sada već prepoznatljivu kampanju Giving Friday kada na Crni petak, umesto dodatne ponude popusta, izdvaja pet odsto prometa ostvarenog tog dana u humanitarne svrhe. Sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara, koja su prikupljena tim povodom, donirana su u vidu robne donacije narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije.

Ove jeseni, pokrenuta je još jedna inicijativa s ciljem smanjenja broja gladnih – kampanja ’Spasimo hranu, spasimo humanost’, koju je dm podržao doniranjem namirnica u vrednosti od 2 miliona dinara.

Vođen mišlju da je kvalitetno odrastanje dece jedan od koraka ka boljoj budućnosti za sve nas, lanac dm drogerija u 2021. godini donirao je 3,4 miliona dinara obrazovnim ustanovama, dok je ukupno 1,8 milion dinara uputio institucijama koje zbrinjavaju mališane bez roditeljskog staranja.

Kada je reč o stvaranju boljeg sveta za naše najmlađe, dm je u godini za nama sklopio još jednu značajnu saradnju – i to s Novak Đoković Fondacijom, u cilju rekonstrukcije, adaptiranja i opremanja vrtića u Topoli i Velikom Popoviću.

Još jedna važna donacija odnosi se na poboljšanje svakodnevice dece obolele od raka i njihovih roditelja i oslikava se kroz dm-ovu višegodišnju podršku NURDOR-u, kojem je kompanija ove godine uputila skoro 3 miliona dinara za kupovinu neophodnog vozila za prevoz mališana.

Takođe, kompanija je sprovela i akciju Čepom do osmeha, u kojoj je od sakupljenih čepova tokom 2021. godine u dm drogerijama obezbeđeno ukupno pet pomagala kao i kombinovano igralište za decu i za decu sa invaliditetom u Pivnicama.

Tradicionalna podrška kompanije sigurnim kućama širom Srbije nastavljena je i 2021. godine, kada je žrtvama porodičnog nasilja donirana roba u vrednosti od 2,5 miliona dinara.

Kao dodatni vid podrške ženama, simbolično 8. marta, kada se obeležava Dan žena, kompanija dm je pružila podršku Zavodu za transfuziju krvi.

Kompanijea je postala i naslovni sponzor dm Ženske trke, u organizaciji Beogradskog maratona, promovišući zdrav život, značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, brojne načine primarne zdravstvene prevencije kod ženske populacije, ali i ekološke alternative za kvalitetnije životno okruženje svih nas. Ujedno, trka je bila značajna i zbog obezbeđenih uslova za učešće žena s invaliditetom, na koje se odazvalo više od 50 žena.

Potvrđujući epitet jedne od najzelenijih kompanija u zemlji, dm je ove godine otvorio i treći ciklus projekta Zasadi drvo, koji sprovodi s Adria Media Groupom i institucionalnim partnerima, a postavljeni cilj je sadnja čak 200.000 sadnica, što je dvostruo više nego prethodne godine.

Ujedno, kako bi svet učinila boljim mestom, ne samo za ljude nego i za naše krznene prijatelje, kompanija je usmerila donaciju u proizvodima u iznosu od preko 680 hiljada dinara udruženjima za životinje kako bi im se ukazala neophodna pomoć.

Drogerijski lanac dm, pionir brojnih humanih inicijativa, ostaje dosledan cilju da svakodnevno doprinosi zajednici, trudeći se da služi kao primer dobrog poslovanja i društveno odgovornog delovanja. Zato iz kompanije poručuju da je pravi uspeh onda kada se deli, kada ne zaboravljamo na ljude oko nas i kada smo uz njih onda kada je to najpotrebnije.