KLIMATSKI NEUTRALNI PROIZVODI: Lidlov doprinos smanjenju emisije CO2

28. VII 2021 | U susret Danu ekološkog duga 29. jula, koji svake godine upozorava i podseća na značaj zaštite životne sredine na našoj planeti, Kompanija Lidl Srbija je uvrstila u stalni asortiman klimatski neutralne* proizvode.

Kroz razvoj i ponudu ovakvih proizvoda sa posebnom pažnjom na zaštiti klime, Lidl daje svoj doprinos odgađanju dana ekološkog duga, saopšteno je iz kompanije.

Kako bi se usporilo zagrevanje planete i sprečile posledice klimatskih promena, neophodne su društveno odgovorne inicijative usmerene ka smanjenju emisije gasova staklene bašte. Upravo sa tim ciljem, u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, Lidl uvodi klimatski neutralan* asortiman koji za cilj ima uklanjanje, smanjenje ili kompenzuju negativnog uticaja na klimu, odnosno izbegavanje i neutralisanje štetnih emisija CO2 koje nastaju pri proizvodnji. Dakle, emisije koje se ne mogu izbeći ili smanjiti, Lidl nastoji da kompenzuje kroz sertifikovane globalne projekte za zaštitu klime. Rezultat svih ovih mera je da klimatski neutralni* proizvodi ne doprinose uvećanju količine gasova staklene bašte u atmosferi.

“Ponudom klimatski neutralnih* proizvoda, podstičemo potrošače na održivu kupovinu, tako što im dajemo mogućnost da odgovornim izborom aktivno doprinose borbi protiv klimatskih promena, jer biranjem ovih proizvoda smanjuju svoj karbonski otisak. U isto vreme, ostajemo dosledni u tome da im i ove proizvode sa dodatnom vrednošću ponudimo po povoljnim cenama”, izjavila je Martina Petrović, rukovodilac sektora Komunikacije i CSR u kompaniji Lidl Srbija.

210728_lidl

Pored ‘W5 Eco’ i ‘Cien Nature’ proizvoda koji su deo stalnog asortimana u svim Lidl prodavnicama, od četvrtka 29. jula u Lidlu je dostupna i kratkotrajna akcijska ponuda novih ‘Cien Nature’ proizvoda sa narom i ‘Vemondo’ asortimana. Namaz od povrća, veganske šnicle, testenina bez glutena, veganske lazanje, kao i veganski ledeni dezert samo su neki od proizvoda iz Vemondo ponude klimatski neutralnih* proizvoda koje će se prodavati u Lidlu od četvrtka.

*klimatska neutralnost kroz kompenzaciju emisija