KING HARMONY OSVOJIO SREBRO U KATEGORIJI NAJINOVATIVNIJI SLADOLED

22. II 2024 | King Harmony, sladoled od pistaća i bobičastog voća, kombinacija je neobičnih ukusa i teksture koju su stručnjaci za sladoled ocenili kao jednu od najinovativnijih u prošloj godini. Međunarodno udruženje proizvođača sladoleda IICC (International Ice Cream Consortium) na svojoj redovnoj godišnjoj konferenciji, nakon prezentacije i degustacije sladoleda proizvedenih širom sveta, nagradilo je ovaj sladoled srebrnim priznanjem u kategoriji Najinovativniji sladoled. Tako je način na koji King Harmony spaja raskošni ukus sladoleda pistaća obogaćen mekanim prelivom pistaća, uronjen u bogati preliv bobičastog voća i belgijsku belu čokoladu sada dobio i međunarodno priznanje.

“Fenomenalno je iz godine u godinu osvajati priznanja za naše sladolede, na koje smo toliko ponosni. King Harmony nominovali smo u kategoriji Najinovativniji sladoled upravo zbog netipične kombinacije pistaća, bobičastog voća i bele čokolade. Potrošači su odlično reagovali na ovu inovaciju, a ova potvrda struke daje nam dodatni vetar u leđa. Raduje nas što ćemo uskoro tržištu predstaviti još inovacija u King portfoliju i verujemo da ćemo nastaviti da oduševljavamo ljubitelje Kinga”, poručio je Miodrag Marinković, direktor razvoja brenda za kategoriju sladoleda Adriatik klastera.

Godišnja konferencija Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda ove godine održana je kasnije nego što je uobičajeno zbog nestabilne situacije u zemlji koja je bila domaćin. Ipak, put u Gvatemalu rezultirao je sa čak dve nagrade.

Osim za sladoled, nagrada je osvojena i u kategoriji tehnologije. Naime, kao najbolje tehničko rešenje u prošloj godini, priznanje je dobila rekonstrukcija tunela za smrzavanje sladoleda.

“Prepoznate su naše investicije u proizvodne kapacitete i automatizaciju, što mnogo govori i o tehnologijama koje uvodimo u proizvodnju Kinga. Kompleksnost i kvalitet ulaganja u postojeću liniju, za koju smo sad dobili priznanje, ove godine planiramo da nadmašimo. Pripreme za ekstruzijsku liniju, na kojoj će se proizvoditi naš premijum segment sladoleda, a prvenstveno King proizvodi, već su u toku”, izjavio je ovim povodom Miodrag Marinković.