Kako lako i jednostavno sačuvati motor automobila

Svim vlasnicima automobila je veoma važno da ih njihov auto dugo i dobro služi, kao i da se u njega mogu pouzdati u svim uslovima. Jedan od prioriteta za dugotrajno očuvanje automobila jesu svakako redovni servisi, ali je od velike važnosti i gorivo koje se koristi. Naime, upotreba goriva lošijeg kvaliteta može dovesti do povećanih naslaga gareži u sistemu, naslaga u rezervoaru automobila, ali i stvaranja emulzije od vode i ulja koja se često javlja pri promenama temperature. To sve može da izazove pogoršanje performansi motora, začepljenje brizgaljki i niz drugih potencijalnih problema.

Poboljšane performanse motora

Rešenje može biti u korišćenju proverenog i testiranog goriva, po mogućnosti visokokvalitetnog aditiviranog goriva, koje bi moglo da podstakne efikasniji rad motora i ujedno poboljšanje njegovih performansi, ali koje bi se takođe pozitivno odrazilo na njegovu ispravnost i dugovečnost.

Jedno od goriva sa ovakvim odlikama na domaćem tržištu je G-Drive gorivo, koje se proizvodi u modernizovanoj Rafineriji nafte Pančevo, prilagođenoj proizvodnji goriva po najvišim evropskim standardima. Ovo visokokvalitetno gorivo sadrži aktivne komponente poslednje generacije koje motoru automobila mogu pružiti dodatnu snagu, bolje ubrzanje, ali i profesionalnu zaštitu. Ovakva kombinacija komponenti napravljena je sa idejom da produži radni vek motora i doprinese smanjenju mogućnosti za pojavu kvarova.

Povećana snaga motora

G-Drive 100 benzin poseduje jedinstvenu termostabilnu komponentu goriva koja je modifikator trenja. Na taj način stvara se zaštitni sloj između klipa i cilindra u motoru, čime se značajno snižava koeficijent trenja. Ovo je jedan od preduslova za unapređenje dinamike motora i samim tim povećanje njegove snage. Kod G-Drive 100 benzina sinergija 100 oktana i aktivnih aditiva za čišćenje i podmazivanje motora nudi dodatnu snagu za uzbudljiviju vožnju.

Unapređenje performansi

Testovi su pokazali da upravo čistoća G-Drive 100 benzina, način prerade i najmoderniji kompleks aditiva koji se nalazi u ovom gorivu mogu imati pozitivan uticaj na poboljšanje dinamičkih karakteristika vozila. Pri visokim brzinama samim tim postoji veća mogućnost za snažnije ubrzanje. Visoka oktanska vrednost i smanjenje koeficijenta trenja, sa druge strane, mogu povećati obrtni momenat u širokom spektru broja obrtaja u minuti, što bi vožnju po terenima sa velikim nagibom moglo značajno olakšati. Testiranja G-Drive goriva izvršena su u jednom od najzahtevnijih test centara Milbrook Proving Ground, u Velikoj Britaniji, sa dugom tradicijom testiranja i razvoja u automobilskoj industriji. Ove analize potvrđuju neosporan kvalitet G-Drive goriva.

Zaštita motora

Upotreba ovog goriva motoru automobila nudi mogućnost prvoklasne zaštite od korozije i pojave emulzije, kao i od stvaranja naslaga nečistoća u motoru. Naime, molekuli vode koji se mogu naći u sistemu za gorivo gotovo svakog vozila reaguju sa metalnim delovima motora i vremenom dovode do njegovog oštećenja. Kompleks najkvalitetnijih aditiva u G-Drive gorivu sadrži specijalnu zaštitnu komponentu namenjenu sprečavanju stvaranja korozije u svim delovima sistema za gorivo.

Dodatni benefiti na svim NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama

G-Drive gorivo osmišljeno je sa idejom da redovnom upotrebnom poboljša efikasnost rada motora, deluje na smanjene buke i sniženje emisije štetnih gasova. Dodatno, korisnici programa lojalnosti ‘Sa nama na putu’ kupovinom G-Drive goriva mogu ostvariti i popuste do 6 dinara po litru.