Besplatna provera zdravlja u PerSu marketima

20. IV 2023 | Dijabetes je jedno od najčešćih oboljenja koja imaju karakter epidemije u više zemalja sveta. Prema proceni Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut od dijabetesa boluje i više od 12% stanovništva naše zemlje.

Nivo šećera u krvi i kontrola visine krvnog pritiska, značajni su indikatori velikog broja oboljenja. Hipertenzija ili visok krvni pritisak, često se javlja zajedno sa dijabeteom tipa 1 ili 2, i gestacijskim dijabetesom, a studije pokazuju da među njima može postojati povezanost. I hipertenzija i dijabetes su aspekti metaboličkog sindroma, a mogu imati zajedničke uzroke i neke zajedničke faktore rizika. Oni takođe mogu doprineti pogoršanju ostalih simptoma i samim tim je neophodna stalna provera tokom akutnih stanja, ali i radi preventive.

Godinama unazad, PerSu u saradnji sa Domom zdravlja Dr Boško Vrebalov iz Zrenjanina, u odabranim maloprodajnim marketima organizuje besplatne preventivne preglede prilikom kojih se vrši kontrola nivoa šećera u krvi, kao i kontrola visine krvnog pritiska.

“Na ovaj način, naši cenjeni kupci i komšije prilikom odlaska u svakodnevnu nabavku imaju mogućnost da provere pomenute parametre, ali i da razgovaraju sa stručnim medicinskim osobljem. Prisutni lekari će dati neophodne savete, a ukoliko je potrebno, uputiće vas i na dalje analize”, kažu iz zrenjaninskog maloprodajnog lanca i dodaju da PerSu marketi svakodnevno uvode novine u svoje poslovanje koje imaju za cilj da njihovim kupcima uštede vreme, novac, a proces nabavke učine prijatnim i lakšim, ali i da misija kompanije nije samo to, već i inspirisanje i motivisanje kupaca da brinu u svom zdravlju. U tom cilju, ovakav događaj, samo je jedan u nizu PerSu načina da se popularizuje zdravlje kao tema i naglasi važnost brige o njemu.

“Za nas briga o kupcu nije samo svakodnevno pružanje jedinstvene ponude asortimana i usluge prilikom kupovine, već iskrena briga o zdravlju svakog pojedinca pa samim i tim i celokupne zajednice u kojoj poslujemo”, poručuju iz PerSu maketa.

Provere zdravlja se održavaju svakog meseca u 3-4 izabrana PerSu marketa u periodu od 8 do 10 sati, a tačni datumi i lokacije dostupni su na ovom linku.