IZABRAN POBEDNIK REGIONALNOG TAKMIČENJA BARCAFFÉ BARISTA CUP

19. IX 2019 | Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cupa završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić. Pored titule najboljeg bariste u regionu, pobednik je dobio profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija) kao i diplomu profesionalnog bariste.

Stručni žiri zadužen za izbor najboljeg bariste u regionu na finalnom takmičenju činili su Barcaffe baristi Novak Nenezić iz Beograda, Goran Bartolović iz Zagreba i Gasper Trpin iz Ljubljane, kao i tehnički sudija Nenad Gardić iz Beograda. Oni su kao najveći stručnjaci za latte art imali težak posao da odluče koji od finalista je pokazao najviše umeća, uspešno odgovorio na sve zadatke tokom takmičenja i na pravi način preneo sve emocije i strast u šoljicu ovog napitka.

Takmičari na velikom finalu u Ljubljani su bili finalisti kvalifikacionih takmičenja održanih u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Predstavnici Srbije na finalnom takmičenju bili su Sofija Janković, Bojan Stilin i Vuk Miljević. Svi oni su, osim jedinstvene mogućnosti da osvoje ovako vrednu nagradu, imali priliku da se sretnu sa najboljim baristima u regionu, razmene iskustva, nauče nove recepture i trikove kada je u pitanju pravljenje savršenog latte arta i time unaprede svoju tehniku.

Pobednik Sanin Kandić, koji dolazi iz Zagreba, ovim povodom je izjavio: “Počastvovan sam što su moje veštine i kreativne sposobnosti prepoznate i odlikovane titulom najboljeg bariste u regionu. Smatram da je estetika jako važna, jer kada gost dobije kafu prvo što ugleda je vizual, odnosno crtež. Taj vizual zapravo predstavlja našu zahvalnost prema njima i način da ih usrećimo, što i jeste naš zadatak. Kada sam uvideo da svojim umećem imam moć da nekoga usrećim, to me je podstaklo da svoje veštine u latte artu podignem na novi nivo i da se još bolje kreativno izrazim u šoljici kafe”

Takmičenje BarcafféBarista Cup posetili i košarkaši KK Cedevita Ljubljana. Filip Krušlin, Mirko Mulalić i Saša Zagorac su imali prilike da i sami pokušaju da naprave latte art i shvate kako to nije nimalo lako.

Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Takmičenjima poput ovog, Barcaffe svoju strast i posvećenost kafi prenosi i na bariste, koji će svaku šoljicu kafe učiniti pravim malim umetničkim delom.