FINALE PROJEKTA ‘MLADI POSLASTIČAR’

18. III 2019 | Nakon uzbudljivih pet meseci, karavan ‘Mladi poslastičar’ je završio svoje putovanje i stigao do velikog finala u Beogradu. Učenici škola iz Aranđelovca, Smedereva, Šapca, Kule i Leskovca su se okupili kako bi odmerili snage u pripremi poslastica.

Drugu godinu zaredom, kompanija Dijamant organizuje projekat ‘Mladi poslastičar’ sa ciljem da ovaj slatki zanat, koji je sve aktuelniji, nastavi svoj život među mladim i ambicioznim ljudima. Tokom prethodnih pet meseci, karavan je sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem obišao pet škola u Srbiji, gde su se održale radionice i interna školska takmičenja.

Na ovogodišnjem takmičenju, učestvovale su Ekonomsko ugostiteljska škola ‘Slobodan Minić’ iz Aranđelovca, Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovac i Ekonomsko-trgovinske škole iz Smedereva, Šapca i Kule.

Odabranih petnaest učenika iz srednjih stručnih škola tokom finala predstavilo je veštine u pripremi Carrot cakea, ali i kreativnost kada su od namirnica koje su imali na raspolaganju pripremali poslastice po svom izboru. Njihov predavač Zdravko Gavrilović, kao i ostali članovi žirija među kojima je bila i prošlogodišnja pobednica projekta Milica Đurđević, pohvalili su umeće budućih poslastičara, a kao pobednicu odabrali su Danicu Spasć iz Leskovca.

Kompanija Dijamant nagradiće pobednicu sa vrednim iznosom. Drugo i treće mesto osvojili su Veljko Milosavljević iz Leskovca i Radovan Glišić iz Aranđelovca.

Pobednica Danica Spasić izjavila je da do sada nije imala ovakvo iskustvo koje joj je omogućilo da kroz radionice sa svetski priznatim poslastičarem stiče nova znanja u pripremi poslastica, ali i da ujedno imala priliku da se upozna sa načinom rada i veštinama svojih vršnjaka. Posebno je pohvalila inicijativu kompanije Dijamant, koja je pored nagrade koja znači svakom učeniku, bila i neprocenjivo iskustvo za dalji profesionalni rad.

Na kraju takmičenja, učenici su zajedno sa profesorima, predstavnicima kompanije Dijamant i Zdravkom Gavrilovićem uživali u degustaciji poslastica različitih ukusa od čokolade, vanile, voća, a dekoracija je oduševila sve prisutne. Veliko finale projekta ‘Mladi poslastičar’ pokazalo nam je da ovaj poziv i dalje živi, a da mladi ljudi gaje veliku ljubav prema ovom zanatu.