EY OTVARA NOVI CIKLUS PROGRAMA ZA PRIZNANJE EY PREDUZETNIK GODINE

EY Preduzetnik godine 2020

06. X 2020. | Danas je revizorsko-konsultantska kompanija EY otvorila deveti po redu konkurs za program EY Preduzetnik godine koji će trajati do 20. novembra 2020. godine. Program EY Preduzetnik godine na globalnom nivou postoji više od 30 godina, a u Republici Srbiji prvi put je realizovan 2012. godine. Tokom proteklih osam godina realizacije programa, više od 200 preduzetnika borilo se za titule u dve potkategorije – EY Inovativni Preduzetnik godine i EY Brzorastući Preduzetnik godine, kao i za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine u Srbiji.

Tradicionalno, pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine u junu 2021. godine. Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

“Preduzetništvo, kao najagilniji deo privrede, još jednom je pokazalo da može da se izbori sa velikim izazovima, čak i situacijama neizvesnim za poslovanje na globalnom tržištu sa kojim smo se suočili ove godine. Zbog toga, još čvršće verujemo u snagu domaćeg preduzetništva i smatramo da je naš rad na afirmaciji preduzetnika kroz program EY Preduzetnik godine pravi doprinos promovisanju uspeha domaćeg preduzetništva. Verujem da će i ova godina iznedriti kvalitetne kandidate koje ćemo sa velikim zadovoljstvom istaći i na globalnoj preduzetničkoj sceni.“, izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2020 odlučivaće nezavisni žiri (sastavljen od drugih preduzetnika koji posluju u Srbiji), a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Učešće u programu EY Preduzetnik godine ne podrazumeva bilo kakve troškove ili obaveze kandidata/kandidatkinja. Učešćem u programu EY Preduzetnik godine najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu. Na sajtu kompanije EY https://www.ey.com/sr_rs/entrepreneur-of-the-year/serbian nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na on-line aplikaciji https://eoy.ey.com na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje. Više informacija o programu EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na https://eoy.ey.com.