DŽEM SA RAKIJOM – TRADICIONALNA INOVACIJA ILI INOVATIVNA TRADICIJA?

Foto: Velibor Ćirić

17. XI 2023. | Specifičnost srpskih specijaliteta na daleko je poznata. Tradicionalno odličan i slastan ukus različitih jela je nešto po čemu nas pominju i  pamte svi oni koji posete našu zemlju. Malo ko je otišao iz Srbije, a da nije sa sobom poneo teglu ajvara ili domaćeg džema i flašu rakije.

Bakina tajna je zato u svojoj posebnoj seriji proizvoda spojila dve delicije  u kojoj mnogi sa svim čulima i ogromnom ljubavlju uživaju. Džem pravljen po tradicionalnoj recepturi spojen je sa rakijama. U saradnji sa plantažama Eko Tamnjanica i njihovom Pigmalion rakijom, Bakina tajna je u tegle spakovala najbrižljivije odabrane i sa pažnjom skuvane džemove od šljive i kajsije.

Kako bi osetili sav užitak svakog zalogaja džem od šljiva je u tegli sa šljivovicom, a džem od kajsija sa kajsijevačom. U predivnoj atmosferi plantaža u selu Tamnjanica predstavljeni su noviteti iz Bakine tajne, a dodatnu notu je dalo predivno okruženje Eko plantaža.

Ceo koncept plantaža odiše umetnošću, jer to i jeste delo umetnika koje krije posebne čari. Nastalo kao umetnička kolonija, Eko plantaže Tamnjanica, u ataru istoimenog sela, počele su da očaravaju svojom lepotom pre pet godina kada je na oko 50ha posađeno lekovito bilje, lavanda, borovnice i ruže, a na hektaru imanja se prostire i vinograd sa četiri sorte grožđa.

Maja Knežević, marketing menadžerka Bakine Tajne, govoreći o ovom jedinstvenom spoju kaže: „To je prirodan spoj dve naše tradicije. U Igrošu s puno ljubavi pravimo sve naše proizvode koji prate tradicionalnu recepturu naših baka. Na isti način se stvaraju i najbolje domaće rakije Pigmalion, pa smo iz radoznalosti napravili kombinaciju da razveselimo naše potrošače u kasnu jesen i zimu“.

Maja je istakla još jedan sjajan detalj koji ukazuje na umetnički momenat koji odlikuje Bakinu Tajnu – pored toga što su naši proizvodi Bakina Tajna mala umetnička dela, povrće i voće na etiketama je naslikano u akvarel tehnici.

Rodili su se novi proizvodi, kao simbol inovativne tradicije ili tradicionalne inovativnosti. Oni u sebi nose pečat Bakine Tajne: zrno mudrosti, ljubavi i dodir modernog vremena.