DVOSTRUKO ZLATO ZA TIKVEŠ

2312020-Tikves

23. I 2020. | Najveće i najprestižnije takmičenje vina i alkoholnih pića u Kini koje ocenjuje 100 sudija ’China Wine & Spirits Awards Best Value 2020’ ovenčalo je ’Terrasse à L’Ombre’ iz 2018. godine dvostrukom zlatnom medaljom. Francuska vinarija ‘Château de Gourdon’ plasirala je na tržište Srbije ekskluzivna premium vina tokom 2019. godine, a ‘Terrasse à L’Ombre’ biće dostupno na srpskom tržištu početkom februara meseca 2020. godine. Ovo vino potiče sa mikrolokacije i proizvodi se u organičenim količinama. Ekspresija podneblja nalazi se u svakoj čaši, a dokaz za to je druga nagrada koju je osvojila ova vinarija na svetskim takmičenjima.
Vino ‘Terrasse à L’Ombre’ iz vinarije na jugu doline reke Rone deo je portofilija vinarije Tikveš od novembra 2018. godine.
Ovo vino je simbioza Širaza (65%) i Grenache Noir (35%). Jedinstvenost vina čine izražene arome šumskog voća, slatkih orijentalnih začina i aromatičnog bilja sa elegantnim dugim finišom. Francuska vinarija ‘Château de Gourdon’ plasirala je vrhunska premium vina koja imaju jedinstven karakter, izvanredan kvalitet i osvajaju publiku širom sveta.
Na istom takmičenju, bronzanom medaljom sudije su nagradile ’Vranec Special Selection’ iz 2016. godine koje odlikuje kompleksnost aroma bobičastog voća i začina. Nadaleko poznata sorta ’Vranac’ je identitet celog regiona, a njegova unikatnost kao autohtone sorte prepoznata je i od strane sudija i nagrađena.
Ovaj izuzetan uspeh našem regionu otvara vrata na tržište Kine i potvrđuje vrhunski kvalitet, stoji u saopštenju kompanije.