DUH TOSKANE U BOCI

18. III 2019 | Metro je u HoReCa centru okupio drage prijatelje i uz degustaciju predstavio Borgobruno – Metro Vino godine 2019.

Svake godine somelijeri kompanije Metro biraju partnere sa kojima bi kreirali jednu od svojih zaštitnih marki – Vino godine. Nakon pažljivog izbora geografske regije koja za određenu godinu pokazuje najveći potencijal, Metro kreće u detaljnu potragu za vinarima koji se posebno ističu kvalitetom procesa proizvodnje, kao i finalnim proizvodima. Kada se donese odluka o partneru – počinje proces kreiranja jedinstvenog blenda koji će na kraju dovesti do novog Metro Vina Godine.

Ovog puta izbor je okončan u Italiji, tačnije Toskani, jednoj od vinskih riznica sveta. Tamo je zajedno sa vinarijom Castellani, koja se već pet generacija bavi proizvodnjom vina vrhunskog kvaliteta, stvoren Borgobruno – Metro Vino godine 2019. Borgobruno je istinski predstavnik jedinstvene prirode i pejzaža Toskane, ali i italijanskog načina života – uživanja u prirodi, suncu, druženju i dobroj hrani, kažu iz komapnije.

Bogat asortiman ovog vina predstavljen je u HoReCa centru u Beogradu. Tokom specijalne degustacije vina i hrane, Metro eksperti, Milan Trebaljevac i Milica Aleksić, govorili su o Vinu godine i predstavili najbolje kombinacije za vrhunska uparivanja hrane sa Borgobruno vinom, čija je paleta kreirana za svaku priliku i širok izbor jela.

Prikazani su kako tradicionalni tako i inovativniji načini na koje se mogu kombinovati vino i namirnice koje su nam na raspolaganju tokom sezone. Prisutni su imali priliku da probaju pripremljene gastronomske specijalitete uz crveni, beli i rozé Borgobruno, svaki prema svojim karakteristikama prezentovan uz odgovarajući tip predjela, jela ili dezerta.