Dragan Čigoja novi generalni direktor Lidla Srbija

24. II 2022 | Kompanijom Lidl Srbija, od 1. marta rukovodiće novi generalni direktor, Dragan Čigoja, koji je do sada kao član uprave, obavljao funkciju direktora Centralnih usluga, saopšteno je iz srpskog ogranka diskontnog lanca.

Čigoja je svoju karijeru započeo u Lidlu u Nemačkoj, nakon čega je došao u Srbiju i bio prvi zaposleni ove kompanije u našoj zemlji.

Čigoja je u kroz svoj rad u Lidlu Srbija bio zadužen za ekspanziju koja je do danas postigla da Lidl broji 57 prodavnica, uz logistički centar u Novoj Pazovi i još jedan u izgradnji – u Lapovu, koji će biti otvoren u drugoj polovini godine.

“Uz veliku odgovornost prema svim rezultatima koje je naša kompanija do sada ostvarila, nastavićemo da i dalje razvijamo poslovanje, sa fokusom na ljude – naše zaposlene i potrošače”, izjavio Dragan Čigoja, povodom preuzimanja pozicije generalnog direktora Lidla Srbija.

Tomislav Šapina, koji je od 2016. godine vodio Lidl Srbija, nastaviće svoju karijeru u sestrinskoj kompaniji Švarc grupe u Nemačkoj.

Na poziciji člana Uprave za Centralne usluge, koju je do sada obavljao Dragan Čigoja, biće Ana Petrović, dok je Sabin Fane član Uprave zadužen za direkciju Nabavke, Ivana Marković članica Uprave za Ljudske resurse i Ivan Kostadinović član Uprave čija je odgovornost direkcija Administracije kompanije Lidl Srbija.