DONACIJA NIS-A DOMU ZDRAVLJA ‘DR SIMO MILOŠEVIĆ’ ČUKARICA

2382021-nis

foto NIkola Tomić

Podrška zdravstvenom sistemu Srbije u fokusu društvene odgovornosti kompanije NIS

23. VIII 2021 | Želeći da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta rada zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, kompanija NIS je donirala vozilo za potrebe patronažne službe Domu zdravlja ‘Dr Simo Milošević’ na Čukarici u Beogradu. Takođe, NIS je podržao rekonstrukciju odeljenja ginekologije Doma zdravlja Žarkovo, koji posluje pod okriljem Doma zdravlja ‘Dr Simo Milošević’. U izvođenju pojedinih radova tokom rekonstrukcije učestvovali su i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera. Ovom prilikom kompanija NIS je donirala Jazak vodu za zaposlene i pacijente Doma zdravlja.

Dr Nenad Bjelica, direktor Doma zdravlja ‘Dr Simo Milošević’, zahvalio je kompaniji NIS na donaciji, navodeći da 227.000 ljudi ima opredeljene zdravstvene kartone u ovoj ustanovi.

“Prethodni period nas je kao društvo naučio da je državno zdravstvo nešto što je, naročito u prethodne dve godine, spasilo mnogo života. Ali, državno zdravstvo je tekovina koju treba da očuvamo kao društvo u celini. NIS nam je pokazao da zdravstveni radnici nisu ostali sami da se o njemu staraju i da ga očuvaju, već se javio kao pouzdan partner kada je to bilo najpotrebnije”.

Milena Spasić, rukovodilac Sektora za društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS, navela je da je ulaganje u glavne stubove našeg društva strateško opredeljenje NIS-a.

“U cilju podrške Domu zdravlja ‘Dr Simo Milošević’ donirali smo vozilo za potrebe patronažne službe. Verujemo da će ono omogućiti i medicinskom osoblju da lakše stiže na lokacije i kućne posete gerontološkim i onkološkim pacijentima, ali isto tako i pacijentima koji nisu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja na lečenje i terapije. Ponosni smo i na naše zaposlene, članove Kluba volontera, koji su učestvovali u renoviranju odeljenja ginekologije i koji su svojim radom i zalaganjem omogućili da boravak u ovom Domu zdravlja bude prijatniji svima”, navela je Milena Spasić i dodala da će NIS, u skladu sa svojim korporativnim sloganom ‘Budućnost na delu’, nastaviti sa podrškom lokalnoj zajednici u kojoj posluje, a poseban doprinos pružiće, kao i do sada, zdravstvenom sistemu Srbije.

2382021-nis1