DODELJENE DIGITAL AWARDS NA JUBILARNOJ DESETOJ DIGITAL KONFERENCIJI

18. IX 2023 | Povodom desete ‘Regionalne konferencije o trendovima u telekomunikacijama i medijima – Digital 2023’ dodeljene su po prvi put Digital Awards nagrade najboljima iz oblasti medija, telekomunikacija, marketinga, PR-a, ICT-industrije i digitalnih inovacija. Bilo je 15 kategorija o kojima je odlučivao žiri plus je dodeljeno još pet specijalnih nagrada.

Žiri je odlučivao u sledećem sastavu, Violeta Jovanović, NALED, Ivan Stanković, Communis, Marija Matić, Direct Media, Slavimir Stojanović, dizajner, Danijela Rakić, Srpska asocijacija menadžera, Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda, Zoran Torbica, Adria Summit, Biljana Jotić, direktorka Muzeja primenjene umetnosti, Dušan Jovović, multimedijalni umetnik i Željko Tomić, SPK ‘Privrednik’.

Nagradu u kategoriji ‘Najbolja kampanja na društvenim mrežama’ dobila je kompanija Telekom Srbija, za kampanju ‘Internet bonton od A do Š’, a nagradu je primila Una Zabunov, Šef Službe za digitalne marketing komunikacije, Telekoma Srbije.

Nagradu za Najbolju kampanja na radiju dobila je kompanija Robert Bosch Srbija, za kampanju ‘Bosch auto delovi’ a nagradu je primila Dragana Milenković, Regional Channel Manager.

Nagradu za Najbolju onlajn kampanju dobila je kompanija SBB, za kampanju ‘SBB Giga mreža’ a nagradu je primila Minja Jugović Janjić, marketing direktorka.

Nagradu za Najbolju kampanja na TV-u dobila je kompanija Telekom Srbija, za kampanju ‘25 godina Telekom Srbija’, nagradu je primila Suzana Berić, direktor Sektora za brend strategiju i marketing komunikacije.

Nagradu za Najbolju kampanju u printu dobila je kompanija NLB Komercijalna banka, za kampanju ‘Dobrodošli u banku pravih prilika’, u ime kompanije nagradu je primila Branka Letica, izvršna direktorka sektora za upravljanje marketingom i komunikacijama.

Nagradu za Najbolju outdoor-kampanju osvojio je Srbijavoz, za kampanju za kampanju ‘U 4h kod Dance Arene, u 5h kod Arene – pa ujutru nazad!’ a nagradu su primili Đorđe Prokić izvršni direktor i Danijelu Gašparac, Marketing and Communication Consultant.

Nagradu za Najbolju domaća TV-seriju osvojio je RTS sa serijom ‘Lako je Raletu’ a primila ju je Duška Vučinić, šef Službe za korporativni imidž i odnose s javnošću.

Nagradu za Najbolji domaći film osvojio je film ‘Vera’ a Danki Milošević, producentu filma je ona i uručena.

Nagradu za Najbolju domaću informativnu TV emisiju dobila je emisija ‘Među nama’ u produkciji Nova S a ispred televizije je autorka, urednica i voditeljka emisije Maja Nikolić primila nagradu.

Nagradu za Najbolju domaću zabavnu emisiju na televiziji osvojila je emisija ‘Izbor za Pesmu Evrovizije’ u produkciji RTS-a a uručena je voditeljki Kristini Radenković.

Nagradu za lidera društvene odgovornosti u domenu ICT kompanija osvojila je kompanija Yettel, a Marija Vujanić, Communication and Sustainability Director je primila nagradu.

Nagradu za PR menadžera godine osvojila je Jelena Milović, senior PR menadžer u agenciji RED Communications.

Nagradu za CSR menadžera godine dobila je Tijana Koprivica, direktor održivog poslovanja u kompaniji Delta Holding.

Nagradu za kreativnost i pristojnost u komunikaciji na društvenim mrežama dobila je Biljana Stepanović, direktor Business Info Group.

Nagradu za najkreativnije vođenje društvenih mreža osvojila je kompanija MK Group, nagradu je primila Tamara Veselinović, Corporate Communications and Marketing Director.

Specijalnu nagradu za društveno odgovornu kompaniju u regionu dobila je kompanija m:tel a nagradu je primila Jelena Trivan, generalni direktor.

Specijalnu nagradu za HR employer branding online kampanju u regionu dobila je kompanija NIS a ispred kompanije je nagradu primila Marijana Paunović, rukovodioc Sektora za regrutaciju i selekciju.

Specijalnu nagradu za najbolju društveno odgovornu aplikaciju dobila je kompanija Vega IT, a nagradu je primila Bojana Savanović, marketing menadžer.

Specijalnu nagradu za promociju popularne kulture dobila je kompanija The Walt Disney Company a ispred kompanije je nagradu primio Marko Dacić, marketing menadžer u Srbiji.

Specijalnu nagradu za tehnološki doprinos društvu – 10 Gigabitna XGS-PON mreža dobila je kompanija Orion Telekom, a nagradu je primio Vladan Tasić, Network and Services rnd Director.