DIJAMANT NASTAVLJA POTRAGU ZA NAJBOLJIM MLADIM POSLASTIČAREM

04.10.2019 - dijamant nastavlja potragu za najboljim mladim poslastičarom

04. X 2019. | Potraga za najboljim mladim poslastičarem nastavlja se ove jeseni, po treći put zaredom. Ljubav i posvećenost prema ovom zanatu srednjoškolci će pretočiti u slatke poslastice, na osnovu kojih će biti odabrani najbolji.

Karavan ‘Mladi poslastičar’ koji je pokrenula kompanija Dijamant, u okviru nastavka projekta će zajedno sa brend ambasadorom, svetski priznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, posetiti stručne škole u Novom Sadu, Bečeju, Leskovcu, Beogradu i Pančevu. Nakon praktičnih radionica i internih školskih takmičenja, učenici će ukrstiti svoja znanja i veštine u finalnoj fazi ovog karavana.

“Tokom ove dve godine imao sam priliku da se lično uverim da su znanje i veštine naših srednjoškolaca na zavidnom nivou”, izjavio je Zdravko Gavrilović i dodao: “izuzetna posvećenost profesora, njihovih učenika, kao i ljubav prema ovom poslu su nešto što je zaista ostavilo snažan utisak na mene. Nije mi bilo ni malo lako da  među ovim mladim i perspektivnim ljudima, zajedno sa svojim kolegama, odaberem najboljeg”.

Učenica koja se u prethodnom ciklusu pokazala kao najveštija među svojim vršnjacima bila je Danica Spasić iz Leskovca, koja je osvojila vrednu novčanu nagradu.

“Praktičan rad i sticanje novih znanja tokom trajanja ovog projekta predstavljaju neprocenjivo iskustvo kako za mene tako i za moje vršnjake”, izjavila je Danica Spasić i istakla: “drago mi je što kompanija Dijamant nastavlja sa ovim projektom i što će nove generacije učenika imati priliku da se uključe i usavrše svoje znanje”.

Školama će tokom trajanja projekta ‘Mladi poslastičar’, kao i na finalnom takmičenju, na raspolaganju biti Dijamant proizvodi, koji će im biti od pomoći u radu i pripremi slatkih poslastičarskih umeća.