DEDA MRAZOVI PREKO KROVOVA STIGLI DO MALIŠANA U TIRŠOVOJ

29122020-dedaMrazoviTirsova

29. XII 2020 | ’Volimo praznike, jer volimo jedni druge’ je poruka koja se i ove godine čula u 23 grada širom Srbije. Uprkos pandemiji korona virusa i uz poštovanje svih epidemioloških mera, Idea karavan je i ove godine obišao 23 grada širom Srbije, posetio više od 50 dečijih bolnica, domova za nezbrinutu deci i drugih institucija, i tom prilikom podelio više 5.000 novogodišnjih paketića.

Proteklih pet godina godina više od deset hiljada IDEA zaposlenih deci je lično delilo e. Ove godine, zbog pandemije korona virusa, paketići nisu mogli biti uručeni lično od strane Ideinih zaposlenika. Zato su u pomoć došli profesionalni spasioci i učinili da deca Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj i ove godine ugledaju Deda Mraza, da prazničnu čaroliju dožive na najlepši način i raduju se praznicima koji su pred nama.

“Za naše najmlađe pacijente koji zbog svoje bolesti novogodišnje praznike provode u bolnici, Deda Mraz i pokloni predstavljaju posebnu radost. Zbog pandemije nije dozvoljen ulazak u kliniku, ali zahvaljujući Mercatoru i Gorskoj službi spašavanja, na potpuno nesvakidašnji i bezbedan način, naši mali pacijenti su i ove godine dobili paketiće. Uz pridržavanje propisanih epidemioloških mera i Deda Mraza sa maskom, skrenuli smo još jednom pažnju koliko je važno nositi zaštitu i pridržavati se preporuka“, rekao je doc dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

„Zaista mi je drago što smo i ove godine, uprkos svemu, novogodišnjim paketićima obradovali više od pet hiljada mališana u domovima za nezbrinutu decu i dečijim bolnicama širom Srbije. Posebno nam je zadovoljstvo i što smo uz podršku profesionalaca organizovali posetu Deda Mraza sa krova, i deci Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj uspeli da dočaramo prazničnu atmosferu i ulepšamo Novu godinu”, rekla je Nataša Pavlović, direktorka marketinga kompanije Mercator-S.