ČUVAJUĆI PRIRODU DOBIJAM

22122021-eucerin

22. XII 2021 | Eucerin Srbija i BENU Apoteka, predstavili su 21. decembra u  BENU apoteci u Galerija šoping centru dugoročni projekat ‘Čuvajući prirodu dobijam’.

Prva aktivnost u okviru ovog projekta je mogućnost za sve korisnike Eucerinpreparata da u BENU apoteci zamene ambalažu iskorišćenih preparata za vaučer na osnovu kog će ostvariti popust za kupovinu novog. Za te potrebe u BENU apotekama postavljena je kutija u koju će se odlagati iskorišćena ambalaža, a celu aktivnost prate materijali u kojima je objašnjen cilj ove akcije i logična povezanost brige o zdravlju i zaštiti planete.

Tokom više od 120 godina tradicije i inovacija, brend Eucerin neprestano radi na unapređenju efikasnosti svojih proizvoda, a uporedo s tim u skladu sa Beiersdorf politikom održivosti preuzima odgovornost za zaštitu životne sredine. Jedan od glavnih ciljeva u tom pogledu je da se do 2025. godine u proizvodnji pakovanja svih Eucerinpreparata koristi 50% manje plastike fosilnog porekla. Pored toga, cilj brenda Eucerin je da tog roka stvori uslove da koristi 100% pakovanja koja mogu da se recikliraju, ponovo upotrebe ili dopune.

Mnogi aspekti poslovanja brenda Eucerinveć su usklađeni sa ovim ciljevima. Pakovanja preparata iz nove, unapređene EucerinHyaluron-Filler linije sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom, a kod Eucerin Hyaluron-Filler Koncentrata, sadržaj plastike umanjen je čak za 80%. EucerinAtopiControl Balsam od 400ml odnedavno je dostupan u tubi umesto u bočici, čime je ostvarena ušteda u upotrebi plastike od 40%. Pakovanja preparata za čišćenje kože iz Eucerin DermatoClean [Hyaluron] linije već su 98% od reciklirane plastike, odnosno od plastike koja nije fosilnog porekla.

Takođe, u cilju  smanjenja potrošnje papira od jula ove godine Eucerinpreparati na tržište dolaze bez štampanih uputstava, a neophodne informacije o preparatima nalaze se na ambalaži i dostupne su na sajtu www.eucerin.rs. Na ovaj način godišnje se sačuva 47 tona papira i 103 tone drveta.

Pored ovih aktivnosti, Eucerin konstantno radi na unapređenju formulacija svojih preparata u pogledu smanjenja potencijalnih negativnih uticaja na okruženje, dok tokom proizvodnje preparata vodi računa o održivom korišćenju zemljišta nabavljanjem sirovina iz sertifikovanih održivih izvora uz praćenje strogih principa nabavke održivih sirovina.

Politika održivosti kompanije Beiersdorf, u okviru koje posluje Eucerin, podrazumeva i smanjenje emisije ugljen-dioksida u svim fazama poslovanja, proizvodnje i transporta, sa ciljem da se u naredne četiri godine dostigne procenat samanjenja od 75%. U skladu s tim planiran je i potpuni prelazak na snabdevanje strujom koja potiče iz obnovljivih izvora i samnjenje potrošnje vode za 25%.

Projekat ‘Čuvajući prirodu dobijam’, koji Eucerin Srbija sprovodi u saradnji sa BENU Apotekom, osmišljen je kao dugoročna aktivnost i poziv na zajedničko delovanje u cilju očuvanja okoline i smanjenja negativnog uticaja na okruženje.

Podršku ovom projektu mogu dati svi korisnici brenda Eucerin tako što će plastičnu ambalažu potrošenih Eucerin preparata odneti u odabranu BENU apoteku. Njihov trud biće nagrađen kuponom u vrednosti 100 dinara, koji mogu odmah ili u roku od mesec dana iskoristiti za kupovinu novog Eucerinpreparata.