‘CASH TO GO’ NA VIŠE OD 1300 KASA ŠIROM SRBIJE

25. III 2021. | Na kasama u više od 330 Idea prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, u 80 gradova i mesta širom Srbije, svi korisnici Mastercard debitnih platnih kartica mogu da podignu i do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa, zahvaljujući tehničkoj podršci UniCredit Banke. Na ovaj način kompanija Mercator-S nastavlja sa razvojem digitalizacije usluga i svojim potrošačima svakodnevno nudi mnogo više od obične kupovine.

Podizanje novca na kasama moguće je obaviti u bilo kom Idea, Roda ili Mercator objektu, u periodu od 8 do 21 čas. Sve što je potrebno da kupac uradi jeste da prilikom kupovine u bilo kom iznosu prodavcu na kasi napomene da bi želeo da podigne određeni iznos gotovine sa tekućeg računa, i da onda ukupan iznos plati Mastercard debitnom platnom karticom. Ova usluga korisnicima pruža novi nivo pogodnosti jer im omogućava pristup kešu u samo jednoj transakciji, čime im štedi vreme koje bi izgubili u potrazi za bankomatima.

“Nastavljamo sa razvojem i digitalizacijom usluga u prodavnicama, i veoma mi je drago da smo, u saradnji sa kompanijom Mastercard i UniCredit Bankom, postali prvi trgovac koji je kupcima obezbedio ‘Cash To Go’, odnosno podizanje novca na kasi”, naglasila je Violeta Kovačević, generalni direktor kompanije Mercator-S, i dodala: “Razvoj ovog i mnogih drugih projekata deo je naše strategije u kojoj želimo da, kroz proces digitalizacije i odličnu saradnju sa našim partnerima, kupcima ponudimo inovativne usluge koje su mnogo više od obične kupovine”.

Podizanje gotovine prilikom plaćanja platnim karticama se tretira isto kao i standardno korišćenje kartice na bankomatu i zato nema novih ili skrivenih troškova za potrošače.