CARLSBERG POKRENUO ZAJEDNICU MLADIH NAUČNIKA U DAVOSU

25. I 2018 | Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Carlsberg Grupacija najavila je pokretanje Zajednice mladih naučnika koja bi trebalo se pozabavi nekim od najvećih svetskih izazova u vezi sa klimatskim promenama i nestašicom vode. Pokretanje ove zajednice najavljeno je oglasom za posao, namenjenom da privuče pažnju potrošača, pod naslovom ‘Verovatno najbolji posao na svetu’.

Carlsberg Grupacija traži najbolje post-doktorante na svetu, koji bi radili u zajednici naučnika, koja obuhvata i post-doktorante sa stalnim zvanjem, eksperte, univerzitete i laboratorije, među kojima je i Carlsberg istraživačka laboratorija. Mladi naučnici dobiće sjajnu šansu da nastave da rade na temeljima istorijskih otkrića i da razvijaju nove, uzbudljive projekte, postavljajući standarde u ovoj industriji, za istraživanje održivosti zasnovane na nauci i pokrenute kroz partnerski odnos, a čime će razviti rešenja za bolju budućnost.

Carlsberg zajednica mladih naučnika razvijaće inovativna rešenja za neke od najvažnijih gorućih svetskih izazova, te će pomoći u ostvarivanju veoma ambicioznog programa za postizanje održivosti, Zajedno ka NULI (Together Towards Zero). Zajednica će svoju pažnju usmeriti prvenstveno ka ambiciji Carlsberg grupe da postigne NULTI ugljenični otisak i NULA uzalud potrošene vode. Ciljevi ove grupe, u pogledu ugljeničnog otiska, prepoznati su kao ciljevi koji su u skladu sa zahtevima za postizanje ambicioznije ciljne vrednosti porasta temperature od 1,5°C, postavljene u Parizu, te naglašavaju koliko je Carlsberg Grupacija posvećena davanju svog doprinosa ciljevima održivog razvoja.

“Partnerstvo i nauka su od ključnog značaja za bavljenje nekim od najznačajnijih svetskih globalnih izazova. Osnivanjem Zajednice mladih naučnika, mi želimo da gradimo dalje na temeljima istorijskog naučnog pristupa i inovacija, a kako bismo se pozabavili ovim izazovima i postigli naše dugoročne ciljeve i ambicije kada je reč o održivosti. Razmatramo sve mogućnosti za smanjenje uticaja proizvodnje piva na životnu sredinu, a u tim naporima mladi naučnici će igrati ključnu ulogu. Zajednica mladih naučnika identifikovaće inovativna rešenja kojima ćemo uspeti da postignemo naše ciljeve za 2030. godinu, u oblasti očuvanja voda i smanjenja ugljeničnog otiska, što će doneti dobrobit i Carlsberg grupi i svetu”, izjavio je ovim povodom generalni direktor Carlsberg grupe Cis’t Hart.

Carlsberg Zajednicu mladih naučnika predvodiće Carlsberg istraživačka laboratorija – koja je mesto revolucionarnih otkrića kao što su pH skala, prečišćeni kvasac i ječam tolerantan na klimatske promene. Zajednica će imati pristup globalnom lancu vrednosti i ekspertizi Carlsberg grupe, kao i mogućnostima za testiranje skaliranja novorazvijenih rešenja.

Za postizanje ciljeva zadatih u Planu za održivi razvoj (Sustainable Development Agenda) do 2030. godine, podizanje svesti je od ključnog značaja. Stoga će pokretanje Carlsberg Zajednice mladih naučnika pratiti aktivacija na društvenim medijima, pod krilaticom ‘Verovatno najbolji posao na svetu’. Kampanja je pokrenuta nakon zvanične najave na godišnjem zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.