BEBE BIRAJU GDE: Postavljen jedinstveni Rosa kutak za mame i bebe

22. IX 2021 | Rosa voda već više od jedne decenije pokreće i podržava inicijative i projekte za stvaranje boljeg okruženja za mame i bebe, ali i za celu porodicu. U okviru inicijative ‘Beba bira gde’, a zahvaljujući podršci javnosti, postavila je prvi jedinstveni Rosa kutak za mame i bebe u Nišu koji će obezbediti mamama lepši i udobniji boravak sa svojim bebama u prirodi.

Rosa voda već treću godinu zaredom organizuje aktivnosti u okviru inicijative ‘Beba bira gde’, kroz koje pruža podršku mamama. Zahvaljujući podršci čitave zajednice kroz kupovinu Rosa vode i izdvajanju 1 dinara od svake prodate boce od 1,5l, prikupljena su značajna sredstva koja su omogućila postavku 21 Rosa klupe za mame i bebe u gradovima širom Srbije, tokom 2020. godine.

“I ove godine nastavljamo svoju misiju, i dalje uz podršku čitave zajednice, u gradovima širom Srbije postavljamo nove specijalno dizajnirane Rosa klupe za mame i bebe i 3 jedinstvena Rosa kutka, od kojih smo prvi postavili u Nišu. Ovaj jedinstveni prostor na otvorenom će pružiti mamama svu udobnost i bezbednost prilikom dojenja. Verujemo da će mame uživati prilikom boravka u ovom jedinstvenom kutku i da ćemo ih dodatno ohrabriti da svoje bebe doje u javnosti. Samo zajedničkom kontinuiranom podrškom možemo doprineti podizanju svesti javnosti da je dojenje zaista važno, a da beba bira gde”, izjavila je Agnes Ivković, brend menadžer Rosa vode.

Svečanom otvaranju Rosa kutka na Niškoj tvrđavi prisustvovala je i zamenica gradonačelnice grada gospođa Dušica Davidović koja je istakla značaj ovakve podrške, imajući u vidu i da je jedan od zadataka Grada stvaranje što boljih uslova za povećanje nataliteta.

“Želim da se zahvalim Rosa vodi u ime gradonačelnice Grada Niša, i u svoje lično ime na ovom predivnom kutku. Ovo je zaista velika čast za naš grad i podstrek svim mamama da svoje bebe doje u javnosti”, izjavila je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice grada Niša.

Događaju je prisustvovao i Aleksandar Krstić, zamenik predsednika opštine Crveni Krst grada Niša, na čijoj je teritoriji Rosa kutak i postavljen, i naglasio da je odabrano pravo mesto za to.

“Rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst izražava veliku zahvalnost što je upravo u našem gradu postavljen prvi Rosa kutak, i to na Niškoj tvrđavi gde porodice sa decom rado provode vreme”, naglasio je Aleksandar Krstić, zamenik predsednika opštine Crveni Krst u Nišu.

U okviru Rosa kutka, pored specijalno dizajnirane klupe izrađene od borove građe, nalaze se i dve mehanizovane komode za prepovijanje beba. Podloga za presvlačenje beba izrađena je od sunđera obloženog kožom inalazi se ispod poklopca komode kako bi se zaštitila od prljanja i kvašenja. Poklopac se otključava ubacivanjem kovanice od 20 dinara u deo namenjen za to i kada se nakon korišćenja zatvori, kovanica se vraća nazad korisniku. Za dodatno uživanje u Rosa kutku, obezbeđena je i ambijentalna muzika koja se uključuje na senzor, kao i dodatno osvetljenje putem solarnih panela.

U narednom periodu, kroz inicijativu ‘Beba bira gde’, u gradovima širom Srbije biće postavljeno još Rosa klupa za mame i bebe i dva Rosa kutka, jer u svakom trenutku, beba bira gde poručuju iz brenda Rosa.