BAT 20. PUT ZAREDOM JEDINA DUVANSKA KOMPANIJA U SVETSKOM INDEKSU ODRŽIVOSTI

03. XII 2021. | Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u održivo poslovanje, kompanija British American Tobacco (BAT),  20. godinu zaredom uvrštena je u Dow Jones indeks održivosti (DJSI) kao jedina duvanska kompanija. Reč je o svetskom indeksu koji predstavlja najboljih 1.000 globalnih kompanija po pitanju održivosti. Sa najvećim brojem bodova u 2021. godini BAT je, prema rangiranju, vodeći u čak 11 od ukupno 24 kategorije, dok je najviši rezultat, od 100%, kompanija postigla u ukupno šest kategorija.

“Ponosni smo što nas je DJSI prepoznao 20. godinu zaredom i što smo ponovno jedna od kompanija u prestižnom DSJI World Indexu. Smanjenjem uticaja našeg poslovanja na zdravlje gradimo bolje sutra (A Better Tomorrow™), što je temelj buduće održivosti BAT-a. Upravo iz tog razloga ubrzavamo našu transformaciju i kontinuirano ulažemo kako bismo našim potrošačima mogli ponuditi manje rizične proizvode. Dok gradimo brendove budućnosti i postajemo kompanija koja proizvodi robu široke potrošnje u više kategorija, naši ciljevi su jasni: ostvariti 5 milijardi funti prihoda od nove kategorije proizvoda do 2025. i dostići 50 miliona potrošača naših proizvoda bez sagorevanja do 2030. godine“, istakao je direktor marketinga u BAT-u Kingsley Wheaton.

Kreiran od strane S&P Dow Jones Indices, DJSI je zlatni standard za praćenje korporativne održivosti. U 2021. godini na procenu praksi održivosti prema kriterijima ESG (Environmental, Social, Governance) pozvano je više od 10.000 kompanija, dok je 10% njih ostvarilo priznanje lidera u korporativnoj održivosti i uvršteno u DJSI World Index.

Kao prvoj duvanskoj kompaniji koja je uključena u DJSI, ovo dostignuće pokazuje stalnu predanost BAT-a korporativnoj strategiji – izgradnji boljeg sutra (A Better Tomorrow™), i to smanjivanjem uticaja poslovanja na zdravlje. Takođe, BAT se nedavno uključio i u UN-ovu globalnu kampanju Trka do nule (‘Race to Zero’) i obavezao da će naučno utemeljenim ciljevima ostvariti ugljeničnu neutralnost u čitavom lancu vrednosti do 2050. godine.