ATLANTIC GRUPA: “NAŠI ZAPOSLENI SU NAM NA PRVOM MESTU”

17.08.2020---Sportski-vikend-u-Atlantic-Grupi1

17. VIII 2020. |Konsultantska kuća Selectio je i ove godine Atlantic grupi dodelila sertifikat ‘Poslodavac Partner’, na osnovu nezavisne evaluacije njenih HR procesa. Status ‘Poslodavac Partner’ Atlantic grupa nosi od 2008. godine, svake godine iznova demonstrirajući predanost obezbeđivanju zadovoljstva i dobrobiti svojih zaposlenih. U ovogodišnjoj CEP certifikaciji Atlantic grupa je ponovo ostvarila 99% bodova čime se, kako se navodi u saopštenju, ističe kao kompanija sa najvišom ocenom u regionu, na svim tržištima na kojima posluje.

Tokom ovogodišnjeg evaluacijskog procesa kompanija se posebno istakla upravo brojnim inicijativama usmerenim na razvoj i dobrobit svih svojih zaposlenih. Svesni da je radno mesto samo jedan od faktora u životu njihovih zaposlenih, uz privatan život, lična interesovanja, želje i poglede na svet, u Atlantic grupi zaposlenima pristupaju holistički kroz program ‘Be Well’. Program uključuje aspekte Atlantic Body usmeren na zdravlje, kroz koji su zaposlenima dostupni besplatni zdravstveni pregledi i subvencionirane sportske aktivnosti, Atlantic Mind usmeren na mentalno zdravlje, različite treninge i edukacije, Atlantic Soul čiji cilj je promovisati solidarnost među zaposlenima, kreativnost i volontiranje u zajednici, kao i Atlantic Spirit usmeren na balans privatnog i poslovnog života, koji uključuje fleksibilno radno vreme i radno mesto, kao i mogućnost odlaska na duži plaćeni odmor.

S obzirom na sve mogućnosti za razvoj koje se u kompaniji nude, ne iznenađuje da su u poslednjem istraživanju zadovoljstva dobijeni visoki rezultati angažovanosti zaposlenih. Neke od edukacija koje zaposleni imaju priliku da pohađaju su Mini MBA program za mlade menadžere, Atlantic School program koji uključuje čitav spektar razvojnih treninga (pregovaračke veštine, efikasna komunikacija, kursevi stranih jezika, osnove finansija, well-being aktivnosti), kao i programi razmene putem kojeg zaposleni mogu da provedu između mesec i tri meseca radeći na drugom radnom mestu. Takođe, s obzirom na to da su zaposleni u različitim životnim i poslovnim periodima zainteresovani za različite benefite, u Atlantic grupi imaju priliku da biraju benefite prilagođene sebi kroz Flex Benefits program.

Uz sve to, Atlantic grupa je nedavno postala i nosilac priznanja ‘Izvrsnost u izazovima’, koje se od aprila dodeljuje kompanijama koje i tokom ovog perioda pandemije pokažu predanost u obezbeđivanju sigurnosti i zadovoljstva zaposlenih. Zaposlenima Atlantica je u vreme pandemije koronavirusa pravovremeno omogućen rad u sigurnim uslovima, uz obezbeđenu svu potrebnu zaštitnu opremu i uvedene kvalitetne preventivne mere. Takođe, osiguran je i čitav niz programa podrške za zaposlene i njihove porodice, a u Atlanticu ističu i da su uspešno sačuvali sva radna mesta, što im je od početka bio jedan od prioriteta.