AMBASADOR HILL POSETIO PUNIONICU ROSA VODE NA VLASINI

30. III 2023 | Punionicu Rosa vode ‘Vlasinka’ posetio je ambasador SAD-a Christopher R. Hill. Tokom posete, ambasador Hill je izrazio zadovoljstvo pozitivnim doprinosom Coca-Cola sistema privredi Srbije i sveukupnom razvoju lokalne zajednice.

Rosa vodaje osim u Srbiji prisutna i u zemljama regiona, a godišnji doprinos izvozu iznosi preko dva miliona evra, kaže se u saopštenju kompanije.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je ambasador Hill posetio naš drugi dom, Vlasinu. Period od 2005. godine kada smo kao Coca-Cola sistem izvršili akviziciju punionice Vlasinka do danas obeležile su kontinuirane investicije, koje su premašile 15 miliona evra, i doprinele modernizaciji proizvodnje, opreme, ali najvažnije – razvoju zaposlenih. U Vlasinskom kraju mi nismo samo značajan poslodavac, mi smo i partner od poverenja. Ponosni smo na sve inicijative koje smo realizovali za lokalnu zajednicu, a posebno na naš projekat ‘Vlasina – čista ljubav’, koji ima za cilj da ekonomski i ekološki osnaži ovaj kraj“, istakao je ovom prilikom Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

‘Vlasinka’ danas predstavlja sistem sa šest proizvodnih linija i najsavremenijim skladištem, što omogućava značajno povećanje proizvodnih kapaciteta i proširenje izvoza. U punionici je zaposlenje našlo duplo više radnika nego u periodu pre akvizicije, i sada ‘Vlasinka’ ima skoro 100 zaposlenih.

Punionica Rosa vode nosilac je relevantnih globalnih sistema za upravljanje kvalitetom – ISO 45001 i ISO 14001, koji potvrđuju primenu propisanih standarda u oblastima zdravlja i bezbednosti na radu, kao i zaštite životne sredine. Takođe, Vlasinka je sertifikovana i prestižnim globalnim AWS standardom, koji potvrđuje najviši nivo brige o vodi.