AHOLD DELHAIZE ULOŽIO VIŠE OD 170 MILIONA EVRA U BORBU PROTIV COVID-19

25.07.2016.---Ahold-Delhaize-logo

8. IV 2020. | Kompanija Ahold Delhaize izdvojila je više od 170 miliona evra za pomoć i podršku svim zemljama u kojima posluje, u borbi protiv virusa COVID-19. Ova sredstva usmerena su na zdravstvene i bezbednosne mere zaštite pri radu, unapređenje pogodnosti za zaposlene i podršku lokalnim zajednicama kroz donacije.

U svim zemljama u kojima posluje, pored osnovnih mera prevencije, kompanija Ahold Delhaize obezbedila je dodatne mere zaštite zaposlenih i kupaca, kao što su pleksiglas zaštite na kasama i novi obrasci za održavanje socijalne distance. Sa ciljem izlaženja u susret najranjivijoj populaciji, širom SAD-a i Evrope uvedena su posebna radna vremena za najstarije sugrađane. Unapređeni su programi podrške zaposlenima i određene su odgovorne osobe za upravljanje kriznom situacijom.

„Danas vidimo ljude širom sveta kako se udružuju da pomognu jedni drugima kako bismo se svi lakše izborili sa pandemijom. Ahold Delhaize i naše kompanije u Americi, Evropi i Indoneziji preduzimaju značajne mere kako bi obezbedile sigurnost zaposlenih, ali i kupaca kao odgovor na izazove koje je stvorila pandemija virusa COVID-19. Za borbu protiv ove pandemije neophodna je podrška svih i zadovoljan sam onim šta smo do sada učinili. Želim da istaknem hrabrost, trud, brigu i timski rad svih naših zaposlenih i partnera u lancu snabdevanja i sektoru podrške. Takođe, zahvalan sam kupcima u svim zemljama, na poštovanju preventivnih mera i smernica o socijalnoj distanci i lokalnih zdravstvenih propisa koji pomažu ne samo da zaštitimo sebe, već i naše kolege”, rekao je Frans Muller, predsednik i izvršni direktor kompanije Ahold Delhaize.

Prepoznavši značajne i izuzetne napore koje su do sada pokazali, lokalne kompanije članice Ahold Delhaizea poboljšale su uslove i značajno povećali spektar benefita za zaposlene.

Brendovi kompanije Ahold Delhaize do sada su izdvojili gotovo 20 miliona evra za humanitarne donacije, a sredstva su upućena podršci lokalnih Banaka hrane, zdravstvenim sistemima, Crvenom  krstu i medicinskim objektima za dalje istraživanje virusa COVID-19, kao i za ishranu lica u hitnoj službi u kritično ugroženim oblastima.