ZAVRŠENA 49. PESNIČKA ŠTAFETA

2. X 2023. | Završna svečanost 49. ‘Pesničke štafete’, tradicionalne manifestacije zrenjaninske biblioteke, održana je u utorak, 26. septembra od 11 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. I ove godine u manifestaciji učestvovalo je 60 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata, opštine Kikinda i Titel. Zahvaljujući odličnoj saradnji zrenjaninske biblioteke sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, susreti dece i gostujućeg književnika bili su realizovani u svih 60 škola učesnica u periodu od 12. do 25. septembra. Podršku organizaciji pružila je kompanija Gomex.

Književnica Jasminka Petrović i bibliotekari Gradske narodne biblioteke ‘Žarko Zrenjanin’ putovali su, družili se i razgovarali sa decom u školama. Jasminka Petrović imala je prilike i da čuje pesme koje su učenici napisali povodom ovogodišnje manifestacije i da uživa u brojnim programima dobrodošlice koje su joj pripremili.

Više od 2.000 pesama napisano je povodom ovogodišnje manifestacije, a u uži izbor ušlo je 200 pesama. Na završnoj svečanosti nagrađeno je najzanimljivijih 12 radova. Dodeljeno je 6 nagrada za učenike nižih (od I do IV), šest nagrada za učenike viših razreda osnovnih škola (od V do VIII).

Kompanija Gomex već nekoliko godina aktivno učestvuje u organizaciji ‘Pesničke štafete’ i prigodnim paketima nagrađuje najbolje mlade pesnike.