ZAPOČETI RADOVI NA IZGRADNJI STOP SHOP RITEJL PARKA U SREMSKOJ MITROVICI

132019-stopshopsm

1. III 2019. Austrijska kompanija Immofinanz nastavlja širenje svog lanca Stop Shop ritejl parkova u Srbiji izgradnjom 10-og Stop Shop ritejl parka koji će se nalaziti u Sremskoj Mitrovici. Zvanična ceremonija postavljanja kamena temeljca održana je danas, a događaju su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i menadžer operacija kompanije Iimmofinanz za Srbiju Joško Piteša.

Novi ritejl park će obuhvatati 7.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Sa preko 20 domaćih i internacionalnih brendova, Stop Shop ritejl park će omogućiti različitu kombinaciju zakupaca, uključujući modne i kozmetičke brendove, kao i brendove za kućne potrepštine, gastronomiju i usluge koje će biti na raspolaganju građanima Sremske Mitrovice i šireg okruženja. Stop Shop u Sremskoj Mitrovici će imati ukupno 300 parking mesta, a otvaranje ritejl parka planirano je zaavgust 2019. godine.

„Izgradnja 10-og Stop Shop ritejl parka potvrđuje naše obećanje koje smo dali 2015. godine kad smo ulazili na srpsko tržište – odlučnost da proširimo naš multinacionalni lanac ritejl parkova. Novi Stop Shop će građanima Sremske Mitrovice i širem okruženju ponuditi jedinstveno šoping iskustvo“, izjavio je Joško Piteša, menadžer operacija kompanije Immofinanz za Srbiju. “Immofinanz Stop Shop portfolio uključuje 80 ritejl parkova u devet zemalja i radimo na daljoj ekspanziji kako bismo ojačali našu poziciju vodećeg operatera ritejl parkova u Evropi“, dodao je on.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader izjavio je da je izgradnja Stop Shop-a u Sremskoj Mitrovici jedan od pokazatelja da se grad razvija velikom brzinom i da trgovinski objekti ovakvog značaja predstavljaju znak da je privredni ambijent u gradu izuzetno dobar.

„Veoma smo zahvalni austrijskom investitoru što je došao u naš grad da izgradi ritejl centar koji je nedostajao Sremskoj Mitrovici u prethodnom periodu.  Lokalna samouprava je spremna da pomogne kao i do sada, da podsetim, jedan od vidova našeg učešća jeste izgradnja pristupne servisne saobraćajnice kao i postavljanje semafora i levog skretanja za objekat. Želimo im uspešne radove na završetku objekta i sa nestrpljenjem čekamo otvaranje“, rekao je Vladimir Sanader.