WEEKEND.17 NAM JE GODINA TEK

Foto: Promo

10. V 2024 | Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama.Weekend.17 biće najveći Weekend do sad jer će se od 19. do 22. septembra na dobro poznatoj adresi u Rovinju okupiti najveća imena iz sveta medija, komunikacija i biznisa, kako bi ispratili leto, nešto naučili i dobro se zabavili.

“Weekend ove godine slavi godinu pre punoletnosti, i možemo garantovati da će ovo biti najsadržajniji Weekend do sada. Formula uspeha festivala ostaje ista – spoj edukacije, spoj zabave do jutra, novih poznanstava i novih prilika. Ovo će ujedno biti i najveći Weekend, s čak tri festivala u jednom; Weekend Media Festival, HR.Weekend i AI.Weekend koji se ove godine održava po prvi put. Paneli će biti inspirativni, delom provokativni, ali svi će biti edukativni – svako će naći nešto za sebe. Rezervišite svoje mesto na vreme, jer će se Weekend.17 dugo prepričavati”, naglasio je TomoRicov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend više ne treba dodatno predstavljati – to je etabliran festival koji je kroz godine pomerao granice, otvarao prostore za dijaloge, sklapanje novih poslova i vrhunsku zabavu. Festival je iz godine u godinu rastao, a zahvaljujući Adrisu kao domaćinu i generalnom pokrovitelju, Rovinj tokom poslednjeg vikenda leta postaje drugi dom svim profesionalcima iz sveta medija, komunikacija, marketinga, i biznisa.

Ove godine na  Weekend.17 dolazi Bob Garfield, legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert, kolumnista Washington Posta, The Guardiana i dugogodišnji  analitičar ABC Newsa. Na panelu Dead Man Walking pričaće o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, koju Garfield naziva digitalnom revolucijom sa svim odlikama industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja. “Ukratko, gotovo je. Cela publika u Rovinju je nagrabusila. Zauvek. Ovo nije početak kraja. Ovo je sredina kraja. Za 15 godina svetla se gase”, najavio je Garfield optimistično svoje predavanje.

Takođe, u goste nam stiže Micael Dahlen, profesor sreće. Da dobro ste pročitali – sreće. Dahlen će ponuditi nove perspektive o životu i radu i objasniti kako uskladiti život i posao. Dahlenova akademska karijera prati potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost, a napisao je i brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Kad sve sumiramo, njegovo predavanje ne smete propustiti.

Predstavljamo vam i True crime na balkanski način. Andrija Jarak stiže i u naše dvorište, ali mi smo ga sami pozvali da moderira panel o kriminalu na Balkanu. Uz njega, na panelu će učestvovati i Filip Švarm, istaknuti dugogodišnji urednik nedeljnika ‘Vreme’ i autor brojnih TV serijala,Vladimir Faber, bivši direktor policije, kao i DarioTodorović, scenarista i reditelj serijala ‘Dosije Jarak’. Panelisti će osvetliti ključne izazove s kojima se suočavaju istražitelji i pravosudni organi u borbi protiv organizovanog kriminala i ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentovanja zločina u regionu.

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend koji se odvija na istoj lokaciji u isto vreme oduševio je sve HR profesionalce, direktore ljudskih resursa, poslodavce i predstavnike kompanija, a organizatori okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će ove godine raspravljati o razvoju i primeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim resursima. Jedan od njih je i Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda. Schultz je koautor knjige ‘Dobar život’ koja se temelji na najdužem longitudinalnom istraživanju sreće na svetu, a traje već osam decenija. Naučni uvidi dr. Schulza pomoći će HR stručnjacima da dublje razumeju kako podržati odnose između zaposlenih, podstaknu pozitivnu radnu kulturu i razumeju kako se pojedinci razvijaju tokom svog životnog veka, posebno u kontekstu radnog mesta.

Uz to, Weekend.17 predstavlja i AI.Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Evrope i SAD-a. Jedan od njih je i Adam Silverman, autor pretraživača za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se fokusira na razvoj DevOps alata za programere agenata AI. Takođe, moći ćete da čujete i savetnika za veštačku inteligenciju Tobiasa Zwingmanna. Njegovo predavanje, “Kako doživetineuspeh s veštačkom inteligencijom – i kako uspeti,” obećava da će pružiti duboke uvide u svet AI. Kroz kombinaciju dubinske analize i praktičnih anegdota, Zwingmann će rasvetliti principe koji stoje u osnovi uspešnih i neuspešnihAI projekata, omogućavajući polaznicima ne samo da započnu svoj sledeći poduhvatveštačke inteligencije, već i da osiguraju njegov uspeh.

Posetioce očekuju rasprave o aktuelnostima koje nam je donela veštačka inteligencija i o onome što će doneti.