WARM UP: Kampanje sa svrhom 2022

16.03.2022 | U sredu 20.04.2022, u prostorijama Marsh Open Spacea, održaće se Kampanje sa svrhom 2022 Warm Up – zagrevanje za prvi u Srbiji i jedan od prvih festivala društveno-odgovorne komunikacije u svetu – Kampanje sa svrhom.

Program Warm Upa uključuje:

  1. Predstavljanje pobednika prvog Festivala društveno-odgovorne komunikacije – Grand Prix Kampanje sa svrhom 2021
  2. Predstavljanje jedinstvene neuro-studije o CSR komunikacijama i Radionica Goodbraind, autora Milana Janića
  3. Drugačiju kreativnu radionicu – Mozgaonica za bolji svet, Uroša Petrovića

U uvodnom delu događaja, biće predstavljeni dobitnici prvog Grand Prixa Kampanje sa svrhom 2021: ‘Hvala vam doktori!’ (McCann Beograd), ‘Nesalomivi’ (Hemofarm Fondacija i New Moment New Ideas Company), ‘Prati suncokrete’ (Dijamant doo) i ‘Neću da ćutim’ (Homepage i DOX TV).

220316_Milan-JanicU okviru prve radionice ‘Goodbraind’ autora Milana Janića biće predstavljena jedinstvena neuro-studija o CSR komunikacijama. Studija NEUROcsr koristi neuronaučne istraživačke metode – proučavanjem uticaja CSR poruka na neurološke mehanizme koji stvaraju našu percepciju, jezik, rasuđivanje, verovanja, donošenje odluka i vizuelnu pažnju. Pitanja na koja ova studija pokušava da pronađe odgovore su:
• Kako različite CSR poruke funkcionišu u našem mozgu?
• Kako kreativni i dizajnerski elementi mogu poboljšati ili naškoditi našim CSR porukama?
• Kako možemo da komuniciramo DOP na način koji je pogodan za mozak?
Rezultat je originalna Goodbraind metoda ‘Brain-friendly comm for a Better World’.

Milan Janić je kreativac sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom u oglašavanju. Projekat NEUROcsr je započeo nakon traumatičnog iskustva: nakon moždanog udara, delimično je izgubio kognitivne sposobnosti. To ga je učinilo svesnim kako mozak može ili ne može da radi, i vratio ga je onome što ga je uvek zanimalo a to je kako vizuelne komunikacije mogu stvoriti pozitivne promene u ljudskom ponašanju. Studija i metoda su plod saradnje sa Dr. Nikolaosom Dimitriadisom i Dr. Markom Ćirovićem (FON). Milan predaje na univerzitetima i marketinškim i kreativnim konferencijama širom Evrope. Redovno radi pro bono za nevladine organizacije, festivale, škole i univerzitete u Srbiji i Francuskoj.

220316_Uros-PetrovicDrugu i drugačiju kreativnu radionicu ‘Mozgaonica za bolji svet’, koja će biti održana tokom Warm Upa, osmislio je Uroš Petrović. Uroš Petrović je književnik čija dela pomeraju granice u savremenoj literaturi. Autor je više od dvadeset knjiga za decu i mlade i dobitnik velikog broja najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Knjige su mu do sada objavljene i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Sloveniji, Rumuniji, Severnoj Makedoniji i Češkoj, kao i na engleskom jeziku. Autor je i originalnih stonih društvenih igara, od koje su tri nagrađene priznanjem ‘Dobra igračka’ Prijatelja dece Srbije, a dve i nagradom ‘Gran pri – Igračka sa svrhom’. Podsticao je naciju na razmišljanje i unutar kultnog serijala ‘Fazoni i fore’, kao i u kvizu ‘Lavirint’ na Javnom servisu Radio televizije Srbije kao Tvorac lavirinta i najteža prepreka za takmičare. Dobitnik je i većeg broja nagrada za fotografiju, koje objavljuje širom planete. Koautor je NTC sistema učenja, i autor koncepta ‘Zagonetna pitanja’, kao i programa za usavršavanje ‘Kako razmišljanjem izvan ustaljenih okvira doći do novih ideja i rešenja?’, ‘Misli kreaktivno’ i ‘Psihološki tango’. Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu, kao i u kompanijama, na poslovnim forumima i kongresima. Jedan je od prvih zvaničnih kreativnih ambasadora Srbije u okviru nacionalnog projekta ‘Srbija stvara’. Diplomirani je inžinjer tehnologije. Bio je predsednik Mense Srbije i jedan od najboljih rešavača IQ X testa na svetu.

‘Kampanje sa svrhom’ prvi je Festival društveno-odgovorne komunikacije u Srbiji i jedan od prvih ovakve vrste u svetu. Održan je prvi put 20.11.2021. godine.

Inicijator i organizator – udruženje ‘Žute patalone – Inicijativa za proučavanje detinjstva i Koncept inkubator društvene odgovornosti’ – ima za cilj podsticanje društeno odgovorne komunikacije namenjene dobrobiti dece i pojedinca.

“To je zato što verujemo da ideje mogu promeniti svet, a da samo srećno detinjstvo može doprineti boljitku čovečanstva. Život piše brifove, a mi uvek odgovaramo idejama. Dođite da podignemo kreativnu gotovost”, poziva kreativnu industriju Tijana Adamov Ignjatović, onsnivač Festivala Kampanje sa svrhom.

Kampanje sa svrhom Warm Up će se održati u prostorijama Marsh Open Spacea, Cetinjska 15. Broj mesta je ograničen.