VUKAN SIMIĆ PONEO PRIZNANJE EY PREDUZETNIK 2023. GODINE U SRBIJI

1. III 2024 | U Kristalnoj dvorani hotela Hyatt sinoć je proglašen nosilac prestižnog priznanja EY Preduzetnik godineTM. Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) je svoju dvanaestu nagradu po redu uručila ovogodišnjem pobedniku Vukanu Simiću, osnivaču i vlasniku kompanije FishingBooker. Nagradu pobedniku uručili su predsednik nezavisnog žirija Darko Budeč i Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za CESA Central klaster region i Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru & Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko – konsultantska kompanija EY dodelila je i  priznanja u potkategorijama EY Brzorastući preduzetnik godine koji je za 2023. godinu pripao kompaniji Algotech i njenom vlasniku i osnivaču Aleksandru Bakoču, kao i EY Inovativni preduzetnik godine koje je dodeljenu Aleksandru Ignjatoviću ispred kompanije Pertini Toys.

„Velika mi je čast što sam osvojio priznanje EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2023. godinu. Zahvaljujem se svima u ime čitave kompanije FishingBooker i ponosan sam što ću predstavljati našu zemlju na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine u Monte Karlu“, rekao je Vukan Simić osnivač i vlasnik kompanije FishingBooker i EY Preduzetnik za 2023. godinu.

FishingBooker je jedna od najuspešnijih domaćih start-up kompanija, koju je 2013. godine osnovao Vukan Simić, diplomirani softverski inženjer. U pitanju je platforma koju koriste rekreativni ribolovci kako bi rezervisali pecarošku turu za bilo koju destinaciju u svetu, za koju postoji ponuda. Kompanija FishingBooker je specijalizovana onlajn putnička platforma, tj. agencija softverskog tipa, usmerena ka tome da rekreativnim ribolovcima pomogne da brzo i lako na klik isplaniraju pecarošku turu za sebe ili grupu ljudi.

„Doslednost i upornost su respektabilne osobine u poslovnom svetu – zato naša kompanija, EY u Srbiji dosledno prati razvoj i inovativnost koje u svoje poslovanje uvode najuporniji poslovni entiteti, a to su preduzetničke kompanije. Domaće preduzetništvo prati svetske trendove i izdvaja se na globalnom tržištu prvenstveno zbog njihovih ideja, agilnih rešenja i istrajnosti koja ih je i dovela do neverovatnih uspeha. Izuzetno sam srećan što naša zemlja na svetskom takmičenju kontinuirano promoviše kandidate iz različitih branši i što smo tu tradiciju nastavili i ovog puta, pa prvi put imamo predstavnika iz IT industrije. U uverenju da svaka sledeća godina znači još bolji plasman naših kandidata na svetskom takmičenju, čestitam još jednom našem pobedniku i radujem se narednim koracima na globalnom nivou ovog Programa“, izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za CESA Central klaster region i Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2023. godine, Vukan Simić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Odluka nezavisnog žirija je, uz dobitnika nagrade, u finale za glavnu nagradu svrstala i kompanije Bohor (Milojko Radovanović), DMV (Dušan Šarković), Jela Jagodina (Miroljub Radovanović), MIND Group (Marko Milanović, Darko Đorić) i P.S. Fashion Design (Slađana Pantović)

Mobility Partner ovogodišnjeg Programa EY Preduzetnika godine je Star Import, a Raiffeisen banka i ove godine je sponzor gala večeri.

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije, poslovnog portala eKapija, kao i magazina Nova ekonomija.