UZ PODRŠKU GOMEXA: Održano 67. Padobransko prvenstvo Srbije

24. VIII 2021 | Tokom vikenda, 21. i 22. avgusta, na sportskom aerodromu Ečka pored Zrenjanina održano je 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije. Organizatori takmičenja bili su Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub Zrenjanin, a kompanija Gomex je imala čast da svojom podrškom i prisustvom uveliča ovo prvenstvo.

210824-Gomex2

Najbolji padobranci iz Srbije i regiona takmičili su se u disciplini skokovi na cilj (u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji). U nadmetanju je učestvovalo 40 takmičara iz 7 padobranskih ekipa među kojima su: Aeroklub Zrenjanin, tim MUP-a Srbije Delta, Padobranski klub Arhistratig iz Beograda, Aeroklub Špiro Mugoša iz Podgorice, Vazduhoplovni klub Skydive iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije Nebeske vidre i Aeroklub Naša Krila iz Paraćina.

210824-Gomex3

Sa visine od 1.000 metara padobranci su skakali iz helikoptera i vršili doskok na senzor prečnika samo 34 centimetara, sa strogim centrom prečnika od samo 2 centimetra. U nedelju je održana svečana ceremonija zatvaranja takmičenja, kao i dodela nagrada i sportskih priznanja takmičarima.

Mnogobrojni posetioci na aerodromu Ečka imali su priliku da uživaju gledajući pravi spektakl na nebu.