UNAPREĐENJE FMCG USLUGA U 2022: Retail Cities se udružuje sa The Total Negotiation Groupom

13. XII 2021 | Retail Cities Global Inc (Retail Cities), globalna platforma za konsultantske usluge u trgovini sa sedištem u Delaveru, SAD, najavila je proširenje svojih usluga u 2022, u saradnji sa The Total Negotiation Groupom (TNG), globalnom konsultantskom kućom specijalizovanom za pronalaženje strateških komercijalnih mogućnosti za najveće FMCG kompanije.

Za početak saradnje, ove dve konsultantske kuće organizovaće četiri obrazovna programa za trgovinu tokom 2022/23. Svaki program, u okviru koga će polaznici moći da dobiju praktične informacije o ključnim promenama u potrošnji, uz treninge različitih pristupa komercijalnim i pregovaračkim strategijama, a u bezbednom okruženju dizajniranom za sticanje novih veština, biće prilagođen liderima FMCG industrije. Ova četiri programa, koje će tokom 2022. voditi Bernhard Wessels, Senior Partner TNG-a, sastojaće se od tri sesije za pretplatnike i pokrivaće celu Evropu, uz Rusiju, Tursku i Veliku Britaniju. Za razvoj obrazovne platforme biće zadužen William Collier, Client Service Leader Retail Citiesa.

Kadrovske promene

Kako bi izašli u susret sve brojnijim prohtevima klijenata širom planete, Retail Cities (RC) je postavio Lisu Li na poziciju Business Development Consultanta za Kinu. Sa sedištem u Šangaju, Lisa će, u saradnji sa RC-ovim globalnim istraživačkim centrom u  Nju Delhiju, koji vodi Rescon Partners, pružati podršku klijentima u Kini, Hong Kongu i Tajvanu.

U Severnoj Americi Retail Cities je pojačao svoje redove sa tri veterana ove industrije. Na poziciju Senior Sales Advisor postavljen je Mark Byrd, dugogodišnji konsultant za trovinu, osnivač MVI-ja, koji je kasnije postao Kantar Retail IQ, a zatim RNG-a, sada poznatijeg kao Edge by Ascential. Markov dolazak u Retail Cities je doneo kompaniji bogatstvo iskustva, koje se odmah oslikalo u sferi rada sa klijentima.

Osim njega, Retail Cities je poželeo dobrodošlicu i  Timu O’Connoru i Danielu Wittneru, dvojici osvedočenih nezavisnih retail konsultanata, koji su kompaniji doneli značajnu subjektivnu ekspertizu u svim sferama poslovanja. Tim je zadužen za nove platforme retail audita i tehnološkog audita, koji za cilj imaju pomoć klijentima u dobijanju realističnih uvida u to šta se događa na mestu prodaje, u vreme kada su ‘potrošački safariji’ postali komplikovana putovanja. Daniel će se pridruživati RC-ovom timu prilikom obrađivanja zahteva pojedinih klijenata.

Optimistični izgledi za 2022

Predsednik Retail Citiesa, Ray Gaul, istakao je optimistična očekivanja za 2022. godinu: “Kako se približavamo kraju 2021, mnogi klijenti izražavaju zabrinutost zbog poremećaja u lancu snabdevanja, inflacije maloprodajnih cena i dodatnih prepreka izazvanih pandemijom. Preduzimanjem agilnog i specifičnog pristupa za svaki pojedinačni slučaj, Retail Cities je uspeo da pomogne širokom spektru klijenata u svim angažovanjima koje smo imali tokom 2021. Ova kadrovska rešenja odražavaju našu posvećenost podršci klijentima kada im je potrebna najjača podrška osvedočenih lidera i mentora, pritom osnažujući naše kapacitete da nastavimo dostavljanje svojih usluga u fleksibilnom maniru, prilagođenom svakom pojedinačnom slučaju”.

Bernhard Wessels, Senior Partner TNG-a, u sličnom tonu je poručio: “Klijentima je potrebno bezbedno okruženje kako bi mogli da naprave otklon od celodnevnog zamaranja za ekranom i da na miru razmisle o kratkoročnim i dugoročnim strategijama. Naši komercijalni eksperti dostavljaju strategije koje imaju visoku vrednost u oblastima pregovaranja, prodaje i strateškog knjigovodstvenog menadžmenta, kako bi kanalisali strategije, menadžment prihoda i nabavku. Ponosni smo što ćemo biti ekskluzivni content partner RC-a za obrazovne programe tokom 2022”.

Praznični webinar

Ovogotišnji poklon koji je Retail Cities pripremio za FMCG industriju tokom sezone praznika je panel diskusija o inflaciji cena u maloprodaji i poslednjim inovacjama.

Panel će biti održan kroz dve sesije u četvrtak 16. decembra i biće dostupan svima koji se do njegovog početka budu prijavili putem Zoom platforme.

Sesija 1
Početak: 10:00
Registracija: 1st Session Registration

Sesija 2
Početak: 18:00
Registracija: 2nd Session Registration

Među panelistima će se naći Kina Demirel iz Mimede (Migros), Juliet Anammah iz Jumie, Dan Wittner iz Retail Citiesa/Daniel Wittner Consulting i Bryan Gildenberg iz Omnicoma.

Za više informacija možete posetiti LinkedIn stranicu Retail Citiesa https://www.linkedin.com/company/retailcities/ ili se obratiti na email adresu Desiree.Fung@RetailCities.com.