TRAŽI SE DOBRO DELO: Još 10 dana za prijavu za 15. Virtus nagradu za filantropiju

01. II 2022 | Ostalo je još deset dana do završetka konkursa za Virtus nagradu za filantropiju, koju Trag fondacija ove godine dodeljuje jubilarni, petnaesti put. I ove godine, Virtus nagrada se dodeljuje s ciljem da istakne i podrži one pojedince, kompanije i preduzeća, koja su tokom prethodne godine činila dobra dela, pokretala i podržavala filantropske inicijative i na taj način doprinosila razvoju zajednica u kojima žive i posluju.

Ako ste čuli za neko dobro delo tokom prethodne godine ili želite da vlastitim primerom inspirišete druge na dobročinstvo, pomozite nam da takav gest prepoznamo i nagradimo. Nominujte kompaniju, preduzeće ili osobu iz svog okruženja za neku od kategorija Virtus nagrade:
– Nagradu za korporativnu filantropiju,
– Nagradu za malo i srednje preduzeće,
– Nagradu za dugoročno partnertvo između poslovnog i civilnog sektora,
– Nagradu za individualnu filantropiju ili
– Nagradu za mlade filantrope.

“Kapacitet za dobro postoji u svima nama i, ako se potrudimo da ga vidimo, pronaći ćemo ga ili će ono pronaći nas negde u našem okruženju. Dobri ljudi i odgovorne kompanije su svuda oko nas i veoma je važno da ih podržimo, predstavimo javnosti i odamo im priznanje, kako bi postali inspiracija za neka nova dobročinstva. Trag fondacija, dodeljujući Virtus nagradu svake godine, kroz izuzetne primere davanja za opšte dobro promoviše pozitivne vrednosti u društvu, ali i ukazuje na probleme u zajednici, doprinoseći tako njihovom sistemskom rešavanju. Dobročinstvo čini svet u kome živimo boljim, a kako ćemo ga ostaviti generacijama koje dolaze, važno je da damo dobar primer ljudima, posebno mladima, upravo onima koji će u budućnosti biti nosioci filantropskih inicijativa”, izjavila je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva Trag fondacije.

Kako bi podstakla ljude da prepoznaju i nominuju dobra dela za Virtus nagradu za filantropiju, Trag fondacija je objavila potragu za onim pojedincima, kompanijama i preduzećima, koja su tokom prethodne godine činila dobro.

Više informacija o propozicijama konkursa, kriterijumima za izbor dobitnika, načinima prijavljivanja i sastavu ovogodišnjeg nagradnog žirija možete pronaći na sajtu Trag fondacije i Virtus nagrade.

Virtus nagrada za 2021. godinu dodeljuje se uz finansijsku podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.