THE SAUDI FOOD SHOW 2023: Srpski proizvođači po prvi put na nacionalnom štandu

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije ‘The Saudi Food Show 2023’, koji će se održati u Rijadu, prestonici Kraljevine Saudijske Arabije, u periodu od 20. do 22. juna 2023. godine.

Na sajmu ‘The Saudi Food Show 2023’, srpski proizvođači prehrambenih proizvoda imaće priliku da po prvi put predstave svoje proizvodne programe u okviru nacionalnog štanda Srbije. Tržište Saudijske Arabije predstavlja jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku i šansu za srpske kompanije za veći izvoz poljoprivrednih proizvoda na saudijsko tržište.

The Saudi Food Show 2023‘ predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznicima i distributerima, kao i novim trendovima u prehrambenj industriji. Sajam, koji se ove godine predstavlja kao najveći prehrambeni događaj u istoriji Kraljevine, prostire se na 14.000m². Planirano je učešće više od 500 izlagača, a očekuje se poseta oko 14.000 profesionalaca iz sektora.