TEHNOLOŠKE INOVACIJE ZA NOVA MAKE-UP ISKUSTVA

16. I 2023 | Na nedavno održanom CES-u, najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, L’Oréal Grupa je predstavila prototipe tehnoloških uređaja koji korisnicima pružaju nova, jednostavnija i praktičnija iskustva. U pitanju su L’Oreal Brow Magic, prvi elektronski aplikator za nanošenje šminke na obrve i HAPTA, prvi ručni, ultra precizni kompjuterizovani aplikator za šminkanje, dizajniran za ljude sa ograničenom pokretljivošću šaka i ruku.

L’Oréal Brow Magic – ručni, lagani, elektronski aplikator za šminkanje obrva

Pokazalo se kroz praksu da postizanje željenog izgleda obrva uključuje nekoliko proizvoda, vreme i stručnost, uz skupe profesionalne usluge poput mikroblejdinga. Sa L’Oréal Brow Magic, prvim ručnim, laganim, elektronskim aplikatorom za šminkanje obrva, postiže se najprecizniji oblik obrva u nekoliko sekundi. Ovaj personalizovan izgled obrva dobijate sami, kod kod kuće, na osnovu vaših prirodnih crta obrva i lica.

Razvijen u partnerstvu L’Oréala i tehnološke kompanije Prinker, koja je poznata po privremenim tetovažama, uređaj L’Oréal Brow Magic koristi 2.400 sitnih mlaznica i tehnologiju ispisa s rezolucijom ispisa do 1.200 kapi po inču (dpi). Koristeći L’Oréal Modiface AR tehnologiju, L’Oréal Brow Magic skenira lice korisnika i daje preporuke za mikroblading, mikrosenčenje ili popunjavanje obrva.

A kako se koristi uređaj? Najpre, potrebna je aplikacija L’Oréal Brow Magic. Nakon što korisnik skenira lice Modifaceom, dovoljno je da odabere željeni oblik, debljinu i boju obrva. Nakon toga, dovoljno je naneti prajmer, povući uređaj preko obrva, naneti završni premaz kako bi se izgled fiksirao i čitav postupak je gotov za svega nekoliko sekundi. Boja se uklanja lako, uobičajenim sredstvima za skidanje šminke. Ovaj uređaj bi trebalo da se pojavi na tržištu već 2023. godine.

HAPTA uređaj – lako šminkanje za osobe sa ograničenom pokretljivošću šaka i ruku

Procenjuje se da 50 miliona ljudi širom sveta živi s ograničenom finom motorikom. Zbog toga su neke svakodnevne radnje, poput preciznog nanošenja šminke, izazovne, a ponekada i nemoguće. HAPTA je ručni, ultra-precizni pametni aplikator za šminkanje za korisnike s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku, koji im nudi mogućnost postojanog nanošenja ruža za usne kod kuće. HAPTA je razvijena u saradnji sa naučnicima, a koristi tehnologiju koju je izvorno stvorio Verily za stabilizaciju i izravnavanje posuđa kako bi se osobama s ograničenom pokretljivošću šaka i ruku omogućilo da samostalno jedu.

Ključ HAPTA-e je kombinacija ugrađenih pametnih kontrola pokreta i prilagodljivih dodataka koji korisniku daju poboljšani opseg pokreta, olakšavaju upotrebu proizvoda u pakovanjima koja se teško otvaraju i preciznu primenu koju je inače teško postići.

HAPTA je opremljena magnetnim dodatkom koji omogućava jednostavnu i ergonomsku upotrebu uz 360 stepeni rotacije i 180 stepeni fleksije. ‘Klik’ opcija omogućava korisniku da intuitivno postavi uređaj u željeni položaj, ostane u položaju tokom korišćenja i obezbedi zaključavanje prilagođenih postavki za buduću upotrebu. HAPTA dolazi s ugrađenom baterijom (tri sata do potpunog punjenja) i punjenjem uređaja što rezultira jednočasovnom kontinuiranom upotrebom (otprilike 10+ aplikacija).

HAPTA-in uređaj za niveliranje će biti testiran s Lancôme aplikatorom za ruž za usne nakon čega će uslediti i ostali proizvodi.

“Za L’Oreal, budućnost lepote je inkluzivna. A tehnologija je tu da takvu budućnost učini dostupnijom“, rekao je Nicolas Hieronimus, izvršni direktor L’Oreal Groupe. „Inovacije koje smo ove godine predstavili na CES-u predstavljaju pravu svrhu naše kompanije: da stvaramo lepotu koja pokreće svet.”