SINAGOGA SOMBOR: PRIHOD U PRVOM POLUGODIŠTU 2,6 MILIJARDI DINARA

25.04.2019 - Deveta Sinagoga u Somboru copy

10. VII 2020. | Sinagoga iz Sombora, veleprodaja i maloprodaja prehrambene robe, za prvih šest meseci 2020. godine ostvarila je prihod od 2,6 milijardi dinara, što je povećanje od 9% u odnosu na isti period 2019. godine.

Rast je ostvaren najviše zahvaljujući maloprodaji (+30%), veleprodaji (+17%), a ostvaren je pad u uvozu ambalažnih papira i prodaji transportne i komercijalne ambalaže (-20%).

Konstantan je rast troškova poslovanja koji su veći za 12% i ostvarena dobit je ostala na nivou proslogodišnje.

Rast u maloprodaji je ostvaren zahvaljujući otvaranju novog objekta, kao i povećanom prometu u postojećim. Najveći rast je ostvaren u martu i aprilu usled povećane tražnje uslovljene koronavirusom.

Primetna je promena asortimana roba koje se prodaju u veleprodaji i realno je smanjena tražnja proizvoda iz više cenovne kategorije.

“U drugom polugodištu će sigurno doći do pada privrednih aktivnosti, ali verujemo da sektor robe široke potrošnje neće imati značajan pad tražnje. Mi projektujemo rast na nešto nižem nivou i radimo na brojnim aktivnostima zadržavanja postojećih kupaca i što većeg zadovoljenja njihovih potreba baš u našoj kompaniji”, kažu iz Sinagoge.