SARAJEVO BIZNIS FORUM: REGION KAO PRILIKA, A NE PRETNJA MEĐU TRŽIŠTIMA

30. IV 2018. | Nakon dva dana programa, završen je deveti po redu Sarajevo Business Forum. Drugi dan Foruma protekao je u znaku uticaja ekonomija evropskih zemalja na region. Tako je u Hotelu Hills održan panel ‘EU Supply Chain and its Impact on Western Balkan Companies’, na kojem je razmatrano jačanje regionalne industrije kreiranjem jačih lanaca snabdevanja, kako proizvoditi više gotovih proizvoda i koje su to sve prednosti na koje mogu računati zemlje u susedstvu EU. Ova poslovno-investicijska konferencija jugoistočne Evrope ove godine zabeležila je najveće brojeve do sada, u svim programskim i organizacijskim segmentima, istaknuto je na ceremoniji zatvaranja.

9. Sarajevo Business Forum ugostio je 1.800 učesnika iz 50 zemalja sveta, predstavljeno je 250 projekata, a održano 365 poslovnih sastanaka.  Ove godine rekordan broj novinara izveštavao je sa konferencije na kojoj je bio akreditovan 371 predstavnik medija, što je za 15% više nego prošle godine.

“Zadovoljstvo mi je što smo ovogodišnjim Forumom uspeli da poručimo da u regionu gledamo jedni na druge kao na priliku, a ne kao pretnju”, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke na ceremoniji zatvaranja i dodao: “Naredne godine, za jubilarno deseto izdanje, kao organizatori imaćemo veliki izazov, a to je da sve ove brojeve povećamo za bar 30%”.