SA NOVIM POSTROJENJEM U SLADKOM VRHU, PALOMA OKREĆE NAREDNI LIST USPEŠNOG POSLOVANJA

4. VI 2024 | Danas, 4. juna 2024. godine, kompanija Paloma obeležava završetak ulaganja u najsavremenije tehnologije, koja ukupno iznose više od 130 miliona evra i Palominu fabriku pretvaraju u regionalni centar za održivu proizvodnju, kvalitetne proizvode i usluge. Ulaganje, koje obuhvata dve nove linije za konverziju i automatizovano skladištenje gotovih proizvoda na visokim policama, osigurava dugoročnu perspektivu važne tradicije proizvodnje papira u Sladkom Vrhu, kao i održavanje i jačanje reputacije i tržišne pozicije Palome i međunarodne SHP Grupe. Događaju su prisustvovali premijer Slovenije Robert Golob, ministar privrede, turizma i sporta Matjaž Han, predsednik Eco-Investmenta Milan Filo i predsednik Palome Stevan Lomić.

Kompanija Paloma, čiji koreni sežu do 1873. godine, vodeći je i inovativni dobavljač i proizvođač visokokvalitetnih higijenskih papirnih proizvoda za svakodnevnu upotrebu u Jadranskom regionu, Centralnoj Evropi i šire. Među ključnim poslovnim ciljevima koji su doveli do uspešnog novog ulaganja nalaze se i fokus na sopstveni brend i povećanje prodaje na ključnim tržištima, obezbeđivanje proizvodnje i snabdevanja visokokvalitetnim proizvodima, fokusiranje na operativna poboljšanja i bolju efikasnost proizvodnje.

Skup novih investicija, pod nazivom Project Motion, u ukupnom iznosu koji premašuje 130 miliona evra, obuhvata dve nove linije za konverziju, ubrzanu i unapređenu paletizaciju i automatizovano skladište s visokim policama. Novo automatizovano skladište, čija je izgradnja zahtevala rušenje starih zgrada i izgradnju potpuno nove zgrade, ima deset spratova i 24.760 paletnih mesta. Ono omogućava efikasan transport bez stvaranja uskih grla, 100% praćenje paleta i niže operativne troškove skladištenja i interne logistike.

“U 2021. godini, kada je u rad puštena nova mašina za papir, najavili smo da ćemo nastaviti s ulaganjem u fabriku u Sladkom Vrhu. Današnji događaj je dokaz da smo održali obećanje i, uprkos ozbiljnim izazovima u ekonomskom okruženju, uspešno nastavljamo poslovanje Palome i SHP Grupe. Kao predsednik Eco-Investmenta mogu s punom odgovornošću da kažem da u Sladkom Vrhu cenimo tradiciju i poznavanje obrade papira i da ćemo nastaviti da negujemo ove dve važne vrednosti. Cenim i odličnu saradnju s predstavnicima Slovenije”, naglasio je predsednik kompanije Eco-Investment Milan Filo.

“Kao i većina industrija, industrija higijenskog papira u Evropi morala je da se suoči s teškim tržišnim uslovima. Nezamislivo velika povećanja ulaznih troškova i fluktuirajuća dostupnost materijala imali su veliki uticaj na naše poslovanje. Ali, kao kompanija koja razmišlja unapred, dokazujemo da smo i u takvim periodima sposobni i u stanju da napravimo velika ulaganja, koja će biti ključ za buduće dobre performanse naše kompanije”, dodao je Stevan Lomić, generalni direktor Palome.